АЕК најавио казне због транспарента "Косово је Албанија"

06.10.2023. 17:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Навијачи грчког АЕК-а су на мечу 2. кола Лиге Европе против Ајакса (1:1) истакли на стадиону транспарент „Косово је Албанија“.

Дуел је обиљежила порука мање групе навијача клуба из Атине који се дан касније хитно огласио. АЕК се у саопштењу оградио од скандалозног понашања хулигана и њихових политичких ставова.

Транспарент у Атини непријатно је изненадио и све у Србији, па је наишао и на осуду грчке јавности.

-АЕК изражава гађење и осуђује појаву транспарента, чак и на неколико секунди. У питању је екстремно националистички садржај коме није мјесто на нашем стадиону. Транспарент нема апсолутно никакву везу са нашим историјским поријеклом, нити је повезан на било који начин са нашим клубом, нити то подржавамо. АЕК не треба ништа да доказује, јер је то учинио на дјелу на начин на који се не може оспорити и иницијативама које ниједна друга група није преузела, против рата. Поводом конкретног инцидента, ми у АЕК нећемо стајати мирно. Већ смо покренули акције против изгредника. Не желимо да једна слика буде огледало свих наших навијача, који такође не одобравају оно што се појавило на трибинама. Зато ће изгредници заувијек бити протјерани са стадиона - пише у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 21m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 30m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 35m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 5m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 18m
    0