AEK najavio kazne zbog transparenta "Kosovo je Albanija"

06.10.2023. 17:03
0
IZVOR: glassrpske.com

Navijači grčkog AEK-a su na meču 2. kola Lige Evrope protiv Ajaksa (1:1) istakli na stadionu transparent „Kosovo je Albanija“.

Duel je obilježila poruka manje grupe navijača kluba iz Atine koji se dan kasnije hitno oglasio. AEK se u saopštenju ogradio od skandaloznog ponašanja huligana i njihovih političkih stavova.

Transparent u Atini neprijatno je iznenadio i sve u Srbiji, pa je naišao i na osudu grčke javnosti.

-AEK izražava gađenje i osuđuje pojavu transparenta, čak i na nekoliko sekundi. U pitanju je ekstremno nacionalistički sadržaj kome nije mjesto na našem stadionu. Transparent nema apsolutno nikakvu vezu sa našim istorijskim porijeklom, niti je povezan na bilo koji način sa našim klubom, niti to podržavamo. AEK ne treba ništa da dokazuje, jer je to učinio na djelu na način na koji se ne može osporiti i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preuzela, protiv rata. Povodom konkretnog incidenta, mi u AEK nećemo stajati mirno. Već smo pokrenuli akcije protiv izgrednika. Ne želimo da jedna slika bude ogledalo svih naših navijača, koji takođe ne odobravaju ono što se pojavilo na tribinama. Zato će izgrednici zauvijek biti protjerani sa stadiona - piše u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO) Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 24m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 57m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 23m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 36m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 5m
    4