Афера звана РАОП - коментари радника о Русима који су купили предузеће

27.10.2020. 22:37
0
ИЗВОР: Катера

Радници "Енергоинвест - Расклопна опрема" (Е-РАОП) из Источног Новог Сарајева рекли су данас новинарима да су они већ одавно чули за "неке" Русе који су наводно купили ово предузеће од Владе Републике Српске, али да обећања о исплати њихових потраживања никад нису испуњена.

Бивши радник Е-РАОП-а Радислав Драганић каже да је за стање у овој предузећу крив синдикат, Управа и Влада Републике Српске, који су раднике оставили на цједилу.

Према његовим ријечима, ниједно обећање није испуњено, те да је он, у свом случају, морао да плати 1.200 КМ како би отишао у пензију.

- Нису ми дали плате, нису ми повезали радни стаж. За ово стање РАОП-а крив је комплет синдикат, руководство и Влада Републике Српске - истиче Драганић.

Његова колегиница и бивша запосленица Е-РАОП-а Мила Јањић рекла је новинарима да они не знају данас ни шта да раде, нити коме више да се обрате, када на њихове дугогодишње вапаје нико из власти не одговара.

- Обраћали смо се и Милораду Додику, и Жељки Цвијановић и начелнику општине, обећавали су нам, говорили да се стрпимо...Нас троје из породице је радило у овом предузећу, супруг је оболио, нигдје не радимо, живимо од пензије од 280 КМ - каже Мила.

Предсједник Извршног одбора Српске демократске странке (СДС) Источно Ново Сарајево Драган Влачић каже да је овај процес активан у посљедњих осам до девет година и да су константно ту, према његовим ријечима, постојала нека обећања из власти.

- Све је било према устаљеном шаблону, као што је то било са Кораном или студентским домом. Ту се појаве неки инвеститори, па нестају, а као посљедица свега тога јесте штета грађанима и општини Источно Ново Сарајево - каже Влачић.

Влачић истиче да они који управљају општином Источно Ново Сарајево у посљедњих осам година јој не желе добро.

Подсјећамо, прича око Е-РАОП-а се покренула протеклих дана у медијима, када је портал Капитал објавио интервју у којем руски инвеститор Дмитри Кузнецов каже да му је Милан Кесеровић, зет предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије, пријетио одстрањивањем из безбједносне службе. 

Директор фирме "Електроинжењеринг" Бањалука Милан Кесеровић одговара да то није тачно, а тврдње Кузнецова оцјењује "небулозним".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 0m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 51m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 38m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 4m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 46m
    0