Afera zvana RAOP - komentari radnika o Rusima koji su kupili preduzeće

27.10.2020. 22:37
0
IZVOR: Katera

Radnici "Energoinvest - Rasklopna oprema" (E-RAOP) iz Istočnog Novog Sarajeva rekli su danas novinarima da su oni već odavno čuli za "neke" Ruse koji su navodno kupili ovo preduzeće od Vlade Republike Srpske, ali da obećanja o isplati njihovih potraživanja nikad nisu ispunjena.

Bivši radnik E-RAOP-a Radislav Draganić kaže da je za stanje u ovoj preduzeću kriv sindikat, Uprava i Vlada Republike Srpske, koji su radnike ostavili na cjedilu.

Prema njegovim riječima, nijedno obećanje nije ispunjeno, te da je on, u svom slučaju, morao da plati 1.200 KM kako bi otišao u penziju.

- Nisu mi dali plate, nisu mi povezali radni staž. Za ovo stanje RAOP-a kriv je komplet sindikat, rukovodstvo i Vlada Republike Srpske - ističe Draganić.

Njegova koleginica i bivša zaposlenica E-RAOP-a Mila Janjić rekla je novinarima da oni ne znaju danas ni šta da rade, niti kome više da se obrate, kada na njihove dugogodišnje vapaje niko iz vlasti ne odgovara.

- Obraćali smo se i Miloradu Dodiku, i Željki Cvijanović i načelniku opštine, obećavali su nam, govorili da se strpimo...Nas troje iz porodice je radilo u ovom preduzeću, suprug je obolio, nigdje ne radimo, živimo od penzije od 280 KM - kaže Mila.

Predsjednik Izvršnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Istočno Novo Sarajevo Dragan Vlačić kaže da je ovaj proces aktivan u posljednjih osam do devet godina i da su konstantno tu, prema njegovim riječima, postojala neka obećanja iz vlasti.

- Sve je bilo prema ustaljenom šablonu, kao što je to bilo sa Koranom ili studentskim domom. Tu se pojave neki investitori, pa nestaju, a kao posljedica svega toga jeste šteta građanima i opštini Istočno Novo Sarajevo - kaže Vlačić.

Vlačić ističe da oni koji upravljaju opštinom Istočno Novo Sarajevo u posljednjih osam godina joj ne žele dobro.

Podsjećamo, priča oko E-RAOP-a se pokrenula proteklih dana u medijima, kada je portal Kapital objavio intervju u kojem ruski investitor Dmitri Kuznecov kaže da mu je Milan Keserović, zet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije, prijetio odstranjivanjem iz bezbjednosne službe. 

Direktor firme "Elektroinženjering" Banjaluka Milan Keserović odgovara da to nije tačno, a tvrdnje Kuznecova ocjenjuje "nebuloznim".

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 51m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 33m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    9h 1m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 31m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 22m
    1