Африканка се удала у БиХ: Свиђају ми се људи, ћевапи, кајмак и ракија

20.08.2019. 12:21
0
ИЗВОР: БХРТ

Несвакидашња свадба овог викенда у општини Рудо догодила се између младе Африканке Пенине Муриаси и момка Новака Јаковљевића, који живи у овом мјесту.

Свадба је приређена по народним обичајима овог краја уз кума и народну игру и пјесму. Изазвала је велику пажњу становника из Рудог и сусједних градова.

-С обзиром да је у почетку била мало необична, изразила је жељу да научи српски језик. Био сам њен гост у Кенији мјесец дана, ја сам се вратио прије десет дана, а она је дошла прије три дана. Биће сада ту, ући ћемо у процедуру стварања породице како би добила наше држављанство, мада је ријеткост у њеној земљи да се црнкиње удају за бијелце. Наироби је град од шест милиона становника и ту је изузетна ријеткост видјети овакав случај. Ми смо дошли да бришемо те културолошке разлике, гастрономске и националне, да пружимо позитиван примјер БиХ како може да се формира суживот између различитих раса и различитих нација - рекао је младожења Новак Јаковљевић. 

-Била сам пет пута до сада овдје, невјероватно је, разликује се од Кеније, различитост култура је прелијепа по мени. Свиђају ми се људи, кајмак, ћевапи, ракија и друго. Кенија је другачија земља, тамо имамо много животиња, дивљину, усјеве и много невјероватних атлетичара. Једноставно, морате да дођете да би то доживјели, буквално можете да додирнете мајмуне, храните крокодиле. Тренутно размишљамо да покренемо сопствени бизнис, али у другој земљи - додаје млада Пенина Муриаси.

За све госте, али и за кума прича о свадби дјеловала је нестварно, све до дана вјенчања када је млада из Кеније стигла на свадбу.

-Прије пар мјесеци, када ми је кум рекао да ће да буде свадба, дјеловало ми је помало нереално све то и необично. Данас је то доказ да љубав може да побиједи све границе, видимо једну несвакидашњу свадбу овдје код нас - додао је кум Младен Новаковић. 

Кажу да љубав не познаје границе, боју коже и да побјеђује баш све. 

Она права, искрена емоција умије да сруши и најтврђе зидове, а једна таква се догодила на овим просторима у Рудом. 

Коментари 0
Повезане вијести
Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани! Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани!
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО) Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 32m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 47m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 38m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 57m
    0