Акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“ у Источном Сарајеву

24.08.2022. 13:23
3
ИЗВОР: katera.news

Полицијска управа Источно Сарајево почиње са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ поводом почетка нове школске године у оквиру које ће спровести низ активности попут предавања, обиласка школа и регулисања саобраћаја у њиховој близини, те појачане контроле возила која организовано превозе ђаке.

Тим поводом полицијски служеници ће у наредном периоду предузимати низ превентивних и појачаних активноти усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају.

Полицијске активности првенствено ће се огледати у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја и санкционисању прекршаја однос возач-пјешак, затим санкционисању возача који буду непрописно паркирали своја возила у зонама око школа, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, као и непрописног кретања бициклиста по површинама намијењеним за кретање пјешака.

Такође, полицијски службеници ће  вршити и појачане контроле техничке исправности возила којима се врши организовани превоз ученика, саопштено је из ове управе.

Превентивни рад вршиће се кроз формирање саобраћајних патрола, са акцентом на смањење брзина кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика, као и кроз едукативна предавања у школама на којима ће полиција упознати најмађе ученике са правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче, да поштују саобраћајне прописе и одговорно учествују у саобраћају, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћаја.                                                   

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Komšinica 25.08.2022. 14:03
    Postavite radare u Hilandarskoj i Decanskoj, jer ocigledno "nema" kadra medju policajcima koji bi zavodili red u ove dvije ulice. haos. Motori, gasanje, divljanje...u šumu stoko pa tamo gasaj do mile volje. Ove dvije ulice im dodju kao pista. A kad nazovem, a zvala sam, policiju na 122, repetitor me prebaci na I.Ilidzu. Pa onaj tamo sto se javio nece sebi posla i obaveza (citaj nece da se zamjera sa lokalcima) pa mi daje broj stanice u I.Sarajevu da ponovo zovem. Umjesto da po sluzbenoj duznosti, zavede prijavu i sluzbeno prijavi svojim kolegama narusavanje javnog reda i mira, sto sam i prijavljivala. Djecu za ruke, lijevo-desno pogledaj, i Boze pomozi. Ima izuzetaka, svaka im cast. Ali gaseri...uh sta im se nagovorim i napsujem...a tek sto ih kunem...
  • Generic placeholder image
    Prolaznik 25.08.2022. 09:34
    Obolili smo od teškog kukavičluka i licemjerstva. Zaštitite djecu i tako što ćete u ulici Sprskih ratnika od Nestro pumpe pa do skretanja za Obilićevo postaviti i stacionarne radare i redovne patrole jer, em što manijaci gaze preko 70 km/h, em što redovno idioti parkiraju po trotoarima zbog lokalnih bircuza i autopraonica koje nemaju svoj parking pa uzurpiraju državno, pa pješaci moraju, što sami, što s djecom i kolicima da skreću na ulicu i rizikuju da ih udari auto, i tako decenijama...
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.08.2022. 15:04
    Djecu u saobraćaju ćete zaštititi tako što treba smanjiti broj budala na ulicama. To se najbolje može postići dodatnim patrolama koje će zaista raditi svoj posao a ne visiti po kladionicama. Počnite od "bermudskog trougla" Spasovdanska - Hilandarska - Dečanska gdje naprijed pomenute budale najčešće divljaju.
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    23h 28m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 24m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    22h 28m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    19h 21m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    13h 12m
    1