Akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ u Istočnom Sarajevu

24.08.2022. 13:23
3
IZVOR: katera.news

Policijska uprava Istočno Sarajevo počinje sa realizacijom republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ povodom početka nove školske godine u okviru koje će sprovesti niz aktivnosti poput predavanja, obilaska škola i regulisanja saobraćaja u njihovoj blizini, te pojačane kontrole vozila koja organizovano prevoze đake.

Tim povodom policijski služenici će u narednom periodu preduzimati niz preventivnih i pojačanih aktivnoti usmjerenih na zaštitu i bezbjednost djece u saobraćaju.

Policijske aktivnosti prvenstveno će se ogledati u pojačanom  radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja i sankcionisanju prekršaja odnos vozač-pješak, zatim sankcionisanju vozača koji budu nepropisno parkirali svoja vozila u zonama oko škola, autobuskim stajalištima, kao i zonama pješačkih prelaza, kao i nepropisnog kretanja biciklista po površinama namijenjenim za kretanje pješaka.

Takođe, policijski službenici će  vršiti i pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila kojima se vrši organizovani prevoz učenika, saopšteno je iz ove uprave.

Preventivni rad vršiće se kroz formiranje saobraćajnih patrola, sa akcentom na smanjenje brzina kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika, kao i kroz edukativna predavanja u školama na kojima će policija upoznati najmađe učenike sa pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače, da poštuju saobraćajne propise i odgovorno učestvuju u saobraćaju, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaja.                                                   

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Komšinica 25.08.2022. 14:03
    Postavite radare u Hilandarskoj i Decanskoj, jer ocigledno "nema" kadra medju policajcima koji bi zavodili red u ove dvije ulice. haos. Motori, gasanje, divljanje...u šumu stoko pa tamo gasaj do mile volje. Ove dvije ulice im dodju kao pista. A kad nazovem, a zvala sam, policiju na 122, repetitor me prebaci na I.Ilidzu. Pa onaj tamo sto se javio nece sebi posla i obaveza (citaj nece da se zamjera sa lokalcima) pa mi daje broj stanice u I.Sarajevu da ponovo zovem. Umjesto da po sluzbenoj duznosti, zavede prijavu i sluzbeno prijavi svojim kolegama narusavanje javnog reda i mira, sto sam i prijavljivala. Djecu za ruke, lijevo-desno pogledaj, i Boze pomozi. Ima izuzetaka, svaka im cast. Ali gaseri...uh sta im se nagovorim i napsujem...a tek sto ih kunem...
  • Generic placeholder image
    Prolaznik 25.08.2022. 09:34
    Obolili smo od teškog kukavičluka i licemjerstva. Zaštitite djecu i tako što ćete u ulici Sprskih ratnika od Nestro pumpe pa do skretanja za Obilićevo postaviti i stacionarne radare i redovne patrole jer, em što manijaci gaze preko 70 km/h, em što redovno idioti parkiraju po trotoarima zbog lokalnih bircuza i autopraonica koje nemaju svoj parking pa uzurpiraju državno, pa pješaci moraju, što sami, što s djecom i kolicima da skreću na ulicu i rizikuju da ih udari auto, i tako decenijama...
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.08.2022. 15:04
    Djecu u saobraćaju ćete zaštititi tako što treba smanjiti broj budala na ulicama. To se najbolje može postići dodatnim patrolama koje će zaista raditi svoj posao a ne visiti po kladionicama. Počnite od "bermudskog trougla" Spasovdanska - Hilandarska - Dečanska gdje naprijed pomenute budale najčešće divljaju.
Povezane vijesti
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    18h 19m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    19h 3m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    23h 8m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    23h 12m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 39m
    0