Албанац напао двоје српских новинара у Косовској Митровици

15.07.2024. 10:04
0
ИЗВОР: srna.rs

На главном мосту на Ибру, који раздваја сјеверни српски од јужног албанског дијела Косовске Митровице дошло је до инцидента, када је Албанац у видно алкохолисаном стању и без повода физички насрнуо и пивском флашом гађао новинарку "Политике" Биљану Радомировић и новинара "Јединства" Зорана Влашковића, који су били на задатку.

У инциденту, који се десио синоћ, Радомировићева је задобила лакше тјелесне повреде у виду посјекотине на нози, а прву помоћ су јој пружили италијански карабињери, који се налазили на само десет метара од мјеста инцидента, пише "Политика".

Албанац, који је изазвао инцидент, пошто их је гађао о флашом, ужурбано се удаљио ка јужном дијелу града.

Иако новинари, и поред инсистирања карабињера, нису жељели да се позове такозвана косовска полиција, патрола се убрзо појавила, како се испоставило, на позив карабињера, као и возило хитне службе Клиничко-болничког центра Косовска Митровица.

Љекар и здравствено особље санирали су повреду коју је задобила новинарка, а она је одбила да иде у болницу.

Новинари су, упркос позива полиције, одбили да дају изјаве полицији.

Према ријечима патролног полицајца, нападач је одраније познат полицији, додајући да ће косовска полиција "предузети све неопходне законске мјере".

Након инцидента, који се догодио са сјеверне стране моста, убрзо је стигла још једна полицијска патрола, из регионалне јединице сјевер.

На главном мосту на Ибру, који раздваја сјеверни дио града, гдје живе углавном Срби, и јужни дио града насељен Албанцима, даноноћно дежурају припадници италијанских карабињера из састава Кфора, а цијели мост је под видео-надзором.

Коментари 0
Повезане вијести
Поднесене 122 кривичне пријаве за клевету, за сада без потврђених оптужница Поднесене 122 кривичне пријаве за клевету, за сада без потврђених оптужница
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 5m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 28m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 1m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 58m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 49m
    0