Albanac napao dvoje srpskih novinara u Kosovskoj Mitrovici

15.07.2024. 10:04
0
IZVOR: srna.rs

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja sjeverni srpski od južnog albanskog dijela Kosovske Mitrovice došlo je do incidenta, kada je Albanac u vidno alkoholisanom stanju i bez povoda fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao novinarku "Politike" Biljanu Radomirović i novinara "Jedinstva" Zorana Vlaškovića, koji su bili na zadatku.

U incidentu, koji se desio sinoć, Radomirovićeva je zadobila lakše tjelesne povrede u vidu posjekotine na nozi, a prvu pomoć su joj pružili italijanski karabinjeri, koji se nalazili na samo deset metara od mjesta incidenta, piše "Politika".

Albanac, koji je izazvao incident, pošto ih je gađao o flašom, užurbano se udaljio ka južnom dijelu grada.

Iako novinari, i pored insistiranja karabinjera, nisu željeli da se pozove takozvana kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo hitne službe Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Ljekar i zdravstveno osoblje sanirali su povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu.

Novinari su, uprkos poziva policije, odbili da daju izjave policiji.

Prema riječima patrolnog policajca, napadač je odranije poznat policiji, dodajući da će kosovska policija "preduzeti sve neophodne zakonske mjere".

Nakon incidenta, koji se dogodio sa sjeverne strane mosta, ubrzo je stigla još jedna policijska patrola, iz regionalne jedinice sjever.

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja sjeverni dio grada, gdje žive uglavnom Srbi, i južni dio grada naseljen Albancima, danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a cijeli most je pod video-nadzorom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podnesene 122 krivične prijave za klevetu, za sada bez potvrđenih optužnica Podnesene 122 krivične prijave za klevetu, za sada bez potvrđenih optužnica
Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    12h 59m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 22m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 55m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 52m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 43m
    0