Албанци пресрели српску дјецу у Лапљем Селу и пријетили им ножем

24.02.2024. 13:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Непозната лица пријетила су ножем петорици српских малољетника у Лапљем Селу надомак Приштине, изјавио је један од родитеља дјечака.

Инцидент се десио синоћ око 22.00 часова.

Нападачи су из аутомобила у покрету вријеђали и добацивали групи српских малољетника, након чега су зауставили возило и уз претњу ножем захтијевали од њих да кажу да је њихов предсједник Хашим Тачи и да предсједника Србије Александра Вучића називају погрдним именима.

- Аутомобил се зауставио код Средњошколског центра где су се налазили дечаци и девојчице. У аутомобилу су се налазиле две особе. Један од њих је уз претњу ножем захтевао да малолетници узвикују Хашим Тачи председник и да председника Србије називају погрдним именима, док је друга особа у возилу инцидент снимала телефоном - испричао је родитељ за "Косово онлајн".

Он је навео да су се дјеца разбјежала, али да су нападачи возилом препријечили пут двојици дјечака.

Дјеца су успјела да побјегну и јаве родитељима шта се десило, након чега су позвали полицију.

Након инцидента је уочен аутомобил "фолксваген", црвене боје у коме су се, према тврдњи дјеце, налазили нападачи који су вожњу наставили према Приштини.

Инцидент је узнемирио мјештане Лапљег Села који истичу да их Албанци свакодневно вријеђају и добацују им из аутомобила у покрету.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    21h 50m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 43m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    22h 28m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    9h 26m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    11h 13m
    0