Albanci presreli srpsku djecu u Lapljem Selu i prijetili im nožem

24.02.2024. 13:07
0
IZVOR: srna.rs

Nepoznata lica prijetila su nožem petorici srpskih maloljetnika u Lapljem Selu nadomak Prištine, izjavio je jedan od roditelja dječaka.

Incident se desio sinoć oko 22.00 časova.

Napadači su iz automobila u pokretu vrijeđali i dobacivali grupi srpskih maloljetnika, nakon čega su zaustavili vozilo i uz pretnju nožem zahtijevali od njih da kažu da je njihov predsjednik Hašim Tači i da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazivaju pogrdnim imenima.

- Automobil se zaustavio kod Srednjoškolskog centra gde su se nalazili dečaci i devojčice. U automobilu su se nalazile dve osobe. Jedan od njih je uz pretnju nožem zahtevao da maloletnici uzvikuju Hašim Tači predsednik i da predsednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima, dok je druga osoba u vozilu incident snimala telefonom - ispričao je roditelj za "Kosovo onlajn".

On je naveo da su se djeca razbježala, ali da su napadači vozilom prepriječili put dvojici dječaka.

Djeca su uspjela da pobjegnu i jave roditeljima šta se desilo, nakon čega su pozvali policiju.

Nakon incidenta je uočen automobil "folksvagen", crvene boje u kome su se, prema tvrdnji djece, nalazili napadači koji su vožnju nastavili prema Prištini.

Incident je uznemirio mještane Lapljeg Sela koji ističu da ih Albanci svakodnevno vrijeđaju i dobacuju im iz automobila u pokretu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 44m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    2h 49m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    3h 41m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 11m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    3h 55m
    0