Александар Мимић предсједник клуба младих Црвеног крста "Романија" на Сокоцу

12.02.2022. 13:11
0
ИЗВОР: СРНА

Црвени крст Романија на Сокоцу изабрао је Александра Мимића за предсједника новооснованог клуба младих и формирао секцију Прве помоћи у оквиру ове општинске организације, рекао је Срни секретар ове хуманитарне организације Драженко Вукојичић.

Он је рекао да се за секцију прве помоћи већ на првом часу пријавило скоро 40 основаца и средњошколаца заинтересованих за обуку у пружања прве помоћи, са инструкторима Александром Мимићем и Ањом Крсмановић који су као ранији полазници прве помоћи стекли велико искуство преношења знања на младе генерације.

- Надамо се да ћемо врати стари сјај секцији прве помоћи, која је прије вишегодишње паузе у функционисању освајала низ признања на општинским, регионалним и републичким такмичења - истакао је Вукојичић.

Према његовим ријечима соколачки Црвени крст је у сарадњи са Црвеним крстом Републике Српске преко "Драф програма" обезбиједио по 500 КМ за четири најугроженије породице на чијим имањима су недавне поплаве и јак вјетар нанијели штету.

Из Црвеног крста Соколац су најавили и формирање актива доборовољних давалаца крви који ће дјеловати у оквиру ове организације.

Вукојичић је изразио захвалност представницима Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево за сарадњу и помоћ коју им пружају, након што је у октобру обновљен рад ове хуманитарне организације, након вишегодишње паузе.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 39m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 23m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 7m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 8m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 50m
    0