Aleksandar Mimić predsjednik kluba mladih Crvenog krsta "Romanija" na Sokocu

12.02.2022. 13:11
0
IZVOR: SRNA

Crveni krst Romanija na Sokocu izabrao je Aleksandra Mimića za predsjednika novoosnovanog kluba mladih i formirao sekciju Prve pomoći u okviru ove opštinske organizacije, rekao je Srni sekretar ove humanitarne organizacije Draženko Vukojičić.

On je rekao da se za sekciju prve pomoći već na prvom času prijavilo skoro 40 osnovaca i srednjoškolaca zainteresovanih za obuku u pružanja prve pomoći, sa instruktorima Aleksandrom Mimićem i Anjom Krsmanović koji su kao raniji polaznici prve pomoći stekli veliko iskustvo prenošenja znanja na mlade generacije.

- Nadamo se da ćemo vrati stari sjaj sekciji prve pomoći, koja je prije višegodišnje pauze u funkcionisanju osvajala niz priznanja na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenja - istakao je Vukojičić.

Prema njegovim riječima sokolački Crveni krst je u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske preko "Draf programa" obezbijedio po 500 KM za četiri najugroženije porodice na čijim imanjima su nedavne poplave i jak vjetar nanijeli štetu.

Iz Crvenog krsta Sokolac su najavili i formiranje aktiva doborovoljnih davalaca krvi koji će djelovati u okviru ove organizacije.

Vukojičić je izrazio zahvalnost predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo za saradnju i pomoć koju im pružaju, nakon što je u oktobru obnovljen rad ove humanitarne organizacije, nakon višegodišnje pauze.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 23m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 56m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 37m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 48m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    22h 2m
    0