Александар Шапић поднио оставку

29.09.2023. 10:42
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Градоначелник Београда Александар Шапић поднио је данас оставку на своју функцију, потврђено је за "Nova.rs.".

Након таласа оставки градоначелника и предсједника општина широм Србије, оставку је поднио и први човјек Београда. То значи да ће ићи на ванредне београдске изборе, што је најавио и предсједник Србије Александар Вучић гостујући недавно на РТС.

- Управо сам поднео формалну оставку на место градоначелника Града Београда, како би почели да се стварају правни услови за одржавање избора који би се поред парламентарних и покрајинских, 17. децембра, одржали и на нивоу Београда - навео је Шапић.

Да ће избори бити ускоро и врло вјероватно 17. децембра рекао је и сам Шапић. Тада је најавио какви ће бити његови даљи кораци.

- Знаћете за пар дана. Ако избори буду 17. децембра, ако то буде коначан договор, знаћете за пар дана. Постоје тачно законске процедуре које условљају ту одлуку. За пар дана ћете имати информације уколико се будемо договорили да коначан датум буде 17. децембра. А врло вероватно ће бити, а за пар дана ћете знати који ћете бити потези да бисмо морали да спроведемо изборе 17. децембра - рекао је Шапић.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    7h 28m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    7h 10m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    21h 45m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    8h 4m
    1
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    4h 59m
    0