Алексинац, Трговиште и Сокобања у жалости због погибије рудара

02.04.2022. 09:09
0
ИЗВОР: rs.n1info.com

Дан жалости је у мјестима где су живјела осморица рудара која су јуче погинула у јами рудника угља "Соко". Шесторица погинулих рудара су из Алексинца, један из Сокобање, а један из Трговишта.

Осам рудара је погинуло, а 21 је повријеђен у руднику „Соко“. У алексиначкој болници збринуто је њих 17 са лакшим повредама, а двојица у Клиничком центру у Нишу. Нису животно угрожени, јавља РТС.

Сви пацијенти смјештени у болници у Алексинцу провели су ноћ мирно, а директор Горан Видић очекује да ће у току дана већи број пацијената бити пуштен на кућно лијечење.

У универзитетском клиничком центру су тројица рудара смјештена на Клинику за ендокринологију, одјељење токсикологије и њихово здравствено стање је, такође, стабилно, саопштено је из нишког Клиничког центра.

Преминули су Дарко Златковић (1979), Ненад Тривунац (1985), Радован Грујић (1975), Петар Петровић (1991), Бранко Чокорило (1966), Бранислав Златановић (1967), Братислав Живковић (1963) и Бојан Стајић (1988).

Први дио истраге је показао да су се страдали рудари угушили од велике количине метана. Њихова тијела су на Институту за судску медицину у Нишу.

Ресорни министар Зорана Михајловић рекла је јуче да имају снимљен сваки секунд дешавања у руднику, као и да није било експлозије.

Нагласила је да ће држава помоћи породицама страдалих, као што ће и рудари "Ресавице" помоћи својим колегама.

- Иза осам рудара остало је дванаесторо дјеце, једна беба која се родила почетком ове године. Наша је обавеза да учинимо апсолутно све за њихове породице и наравно да никада не буду заборављени - рекла је јуче Михајловићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Највећа рудничка несрећа: Цијела смјена остала је под земљом Највећа рудничка несрећа: Цијела смјена остала је под земљом
Нико неће одговарати за смрт осам рудара у руднику "Соко" Нико неће одговарати за смрт осам рудара у руднику "Соко"
Сви рудари отпуштени на кућно лијечење Сви рудари отпуштени на кућно лијечење
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 18m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 25m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 7m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    9h 34m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    6h 50m
    0