Амбасада Кине: Кинески радници прије повратка у БиХ ићи ће у изолацију

28.01.2020. 11:32
0
ИЗВОР: Srna

У БиХ тренутно није пронађен ниједан потврђен нити сумњиви случај упале плућа проузроковане новим коронавирусом, а Амбасада Кине у БиХ спремна је да одржава комуникацију и сарађује са властима у БиХ у било којем аспекту у вези са овим питањем, саопштила је ова амбасада.

Према информацијама Амбасаде, кинески држављани који бораве и раде у БиХ, а тренутно се налазе у Кини, добровољно су предложили иницијативе и мјере изолације у трајању од 15 дана након повратка у БиХ, строге заштите од вируса и пажљивог надгледања властите здравствене ситуације.

У саопштењу се истиче да су од избијања упале плућа узроковане новим коронавирусом, власти у Кини случају придавале велики значај.
Из Амбасаде наводе да је предсједник Кине Си Ђинпинг дао важна упутства за предузимање одлучних мјера за сузбијање епидемије, а кинеска Влада је предузела дјелотворне и научне мјере за спречавање и контролу.
- Ми смо одлучни и увјерени да ћемо успјешно контролисати епидемију и сузбити ширење вируса – додато је у саопштењу.

Кинеска амбасада наводи да је отвореним, транспарентним и врло одговорним односом према глобалном здрављу и безбједности, ресорне институције кинеске стране су одмах обавијестиле Свјетску здравствену организацију, релевантне државе и регије Хонг Конга, Макаоа и Тајвана о информацијама о стању епидемије, те у најкраћем року подијелиле гене новог коронавируса и одржавале блиску комуникацију с међународном заједницом.

Свјетска здравствена организација и владе свих земаља су високо оцијениле предузете мјере кинеске стране, истичу из кинеске Амбасаде у БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 35m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 8m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 34m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 47m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 16m
    3