Амбасадор Грчке у БиХ Папандреу посјетио Филозофски факултет Пале

06.02.2022. 18:09
0
ИЗВОР: Катера

Његова екселенција амбасадор Грчке у БиХ Димитрис Папандреу посјетио је данас Филозофски факултет Пале, Универзитета у Источном Сарајеву и обавио радни састанак са руководством Факултета.

Након састанка, амбасадор је у Центру за хеленске студије одржао предавање из историје грчког језика и уручио дипломе полазницима курса грчког језика нивоа А1.1, навели су са Филозофског факултета Пале.

Додају да је амбасадор Папандреу, након предавања и уручења диплома изразио велику захвалност руководству Филозофског факултета Пале што су омогућили изучавање грчког језика, књижевности и културе.

Он је обећао још бољу сарадњу и унапређење досадашњих односа Амбасаде Грчке у БиХ са Хеленским центром Филозофског факултета Пале.

Слика

Фото: ff.ues.rs.ba

- Амбасадор је најуспјешнијим полазницима курса уручио и пригодне поклоне, уз обећање да ће Амбасада Грчке у БиХ и даље подржавати све активности Филозофског факултета које имају везе са ширењем грчке културе и учењем грчког језика на Факултету - навели су са Филозофског факултета Пале.

Уз амбасадора, Филозофски факултет су посјетили и његов нови замјеник, Минас Унаниан, и грчки официри при дипломатској мисији Грчке амбасаде у БиХ, који су такође изразили захвалност на пријему и обећали подршку у развоју Хеленског центра Филозофског факултета Пале.  

Коментари 0
Повезане вијести
Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију
На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената
Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00 Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    17h 29m
    1
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    11h 46m
    1
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    15h 38m
    0
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    9h 25m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    8h 4m
    0