Ambasador Grčke u BiH Papandreu posjetio Filozofski fakultet Pale

06.02.2022. 18:09
0
IZVOR: Katera

Njegova ekselencija ambasador Grčke u BiH Dimitris Papandreu posjetio je danas Filozofski fakultet Pale, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i obavio radni sastanak sa rukovodstvom Fakulteta.

Nakon sastanka, ambasador je u Centru za helenske studije održao predavanje iz istorije grčkog jezika i uručio diplome polaznicima kursa grčkog jezika nivoa A1.1, naveli su sa Filozofskog fakulteta Pale.

Dodaju da je ambasador Papandreu, nakon predavanja i uručenja diploma izrazio veliku zahvalnost rukovodstvu Filozofskog fakulteta Pale što su omogućili izučavanje grčkog jezika, književnosti i kulture.

On je obećao još bolju saradnju i unapređenje dosadašnjih odnosa Ambasade Grčke u BiH sa Helenskim centrom Filozofskog fakulteta Pale.

Slika

Foto: ff.ues.rs.ba

- Ambasador je najuspješnijim polaznicima kursa uručio i prigodne poklone, uz obećanje da će Ambasada Grčke u BiH i dalje podržavati sve aktivnosti Filozofskog fakulteta koje imaju veze sa širenjem grčke kulture i učenjem grčkog jezika na Fakultetu - naveli su sa Filozofskog fakulteta Pale.

Uz ambasadora, Filozofski fakultet su posjetili i njegov novi zamjenik, Minas Unanian, i grčki oficiri pri diplomatskoj misiji Grčke ambasade u BiH, koji su takođe izrazili zahvalnost na prijemu i obećali podršku u razvoju Helenskog centra Filozofskog fakulteta Pale.  

Komentari 0
Povezane vijesti
Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju
Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata
Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00 Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    19h 19m
    1
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    13h 36m
    1
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    17h 28m
    0
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    11h 15m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    9h 54m
    0