Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа

27.03.2023. 18:18
0
ИЗВОР: katera.news

Амбасадор Сједињених Aмеричких Држава у БиХ Мајкл Марфи (Michael Murphy) и његови сарадници одржали су данас састанак са Маринком Божовићем, начелником општине Источна Илиџа.

Састанак је одржан у општини Источна Илиџа, јер је, како Божовић наводи, нужно представити Републику Српску и њене потребе у оквиру БиХ кад год се за то укаже прилика.

Божовић је, како додаје, амбасадора упознао са стварањем и настанком Источне Илиџе, њеним становницима, те сарадњом коју ова општина остварује са сусједним, федералним општинама Нови Град и Илиџа и локалним заједницама Републике Српске.

Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Према Божовићевим ријечима, разговарали су и о пројектима које планирају реализовати заједно, те о сарадњи са Владом Републике Српске, нагласивши да она може бити само институционална, а не политичка.

- Господину Марфију сам, у име општине Источна Илиџа, поклонио рукотворине које су израдиле чланице Центра за активно и здраво старење, који смо покренули у сарадњи са организацијом USAID. Српски вез и ткања и наша ћирилица су такође амбасадори нашег народа, који свједоче о нашој вјековној присутности на простору БиХ, коју, нажалост, многи покушавају оспорити – навео је Божовић.

Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Божовић и Марфи су се на састанку дотакли и престанка сарадње Владе Републике Српске са америчком и британском амбасадом.

- Упитан за Информацију Владе Републике Српске о престанку сарадње са америчком и британском амбасадом стојим при томе да су међународни односи сувише значајни и дубоки, са далекосежним посљедицама те да луксуз искључивости не можемо себи приуштити, као ни ситуацију да у име Републике Српске одлучује један човјек. Наша обавеза је да српска ријеч, став и интерес постану значајни колико других конститутивних народа у БиХ, а ћутањем то сигурно нећемо постићи – рекао је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 50m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 47m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 9m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 23m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 20m
    0