Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža

27.03.2023. 18:18
0
IZVOR: katera.news

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) i njegovi saradnici održali su danas sastanak sa Marinkom Božovićem, načelnikom opštine Istočna Ilidža.

Sastanak je održan u opštini Istočna Ilidža, jer je, kako Božović navodi, nužno predstaviti Republiku Srpsku i njene potrebe u okviru BiH kad god se za to ukaže prilika.

Božović je, kako dodaje, ambasadora upoznao sa stvaranjem i nastankom Istočne Ilidže, njenim stanovnicima, te saradnjom koju ova opština ostvaruje sa susjednim, federalnim opštinama Novi Grad i Ilidža i lokalnim zajednicama Republike Srpske.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Prema Božovićevim riječima, razgovarali su i o projektima koje planiraju realizovati zajedno, te o saradnji sa Vladom Republike Srpske, naglasivši da ona može biti samo institucionalna, a ne politička.

- Gospodinu Marfiju sam, u ime opštine Istočna Ilidža, poklonio rukotvorine koje su izradile članice Centra za aktivno i zdravo starenje, koji smo pokrenuli u saradnji sa organizacijom USAID. Srpski vez i tkanja i naša ćirilica su takođe ambasadori našeg naroda, koji svjedoče o našoj vjekovnoj prisutnosti na prostoru BiH, koju, nažalost, mnogi pokušavaju osporiti – naveo je Božović.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Božović i Marfi su se na sastanku dotakli i prestanka saradnje Vlade Republike Srpske sa američkom i britanskom ambasadom.

- Upitan za Informaciju Vlade Republike Srpske o prestanku saradnje sa američkom i britanskom ambasadom stojim pri tome da su međunarodni odnosi suviše značajni i duboki, sa dalekosežnim posljedicama te da luksuz isključivosti ne možemo sebi priuštiti, kao ni situaciju da u ime Republike Srpske odlučuje jedan čovjek. Naša obaveza je da srpska riječ, stav i interes postanu značajni koliko drugih konstitutivnih naroda u BiH, a ćutanjem to sigurno nećemo postići – rekao je Božović.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    5h 1m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 57m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 42m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 41m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 53m
    0