Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža

27.03.2023. 18:18
0
IZVOR: katera.news

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) i njegovi saradnici održali su danas sastanak sa Marinkom Božovićem, načelnikom opštine Istočna Ilidža.

Sastanak je održan u opštini Istočna Ilidža, jer je, kako Božović navodi, nužno predstaviti Republiku Srpsku i njene potrebe u okviru BiH kad god se za to ukaže prilika.

Božović je, kako dodaje, ambasadora upoznao sa stvaranjem i nastankom Istočne Ilidže, njenim stanovnicima, te saradnjom koju ova opština ostvaruje sa susjednim, federalnim opštinama Novi Grad i Ilidža i lokalnim zajednicama Republike Srpske.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Prema Božovićevim riječima, razgovarali su i o projektima koje planiraju realizovati zajedno, te o saradnji sa Vladom Republike Srpske, naglasivši da ona može biti samo institucionalna, a ne politička.

- Gospodinu Marfiju sam, u ime opštine Istočna Ilidža, poklonio rukotvorine koje su izradile članice Centra za aktivno i zdravo starenje, koji smo pokrenuli u saradnji sa organizacijom USAID. Srpski vez i tkanja i naša ćirilica su takođe ambasadori našeg naroda, koji svjedoče o našoj vjekovnoj prisutnosti na prostoru BiH, koju, nažalost, mnogi pokušavaju osporiti – naveo je Božović.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Božović i Marfi su se na sastanku dotakli i prestanka saradnje Vlade Republike Srpske sa američkom i britanskom ambasadom.

- Upitan za Informaciju Vlade Republike Srpske o prestanku saradnje sa američkom i britanskom ambasadom stojim pri tome da su međunarodni odnosi suviše značajni i duboki, sa dalekosežnim posljedicama te da luksuz isključivosti ne možemo sebi priuštiti, kao ni situaciju da u ime Republike Srpske odlučuje jedan čovjek. Naša obaveza je da srpska riječ, stav i interes postanu značajni koliko drugih konstitutivnih naroda u BiH, a ćutanjem to sigurno nećemo postići – rekao je Božović.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
 • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
  5h 31m
  6
 • Godišnjica stradanja Milice Rakić
  5h 31m
  0
 • Posni roštilj od krompira
  20h 28m
  0
 • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
  20h 33m
  0
 • Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
  19h 12m
  2