Амерички гигант улаже у бањалучку крипто платформу 6,3 милиона КМ

03.06.2024. 10:05
0
ИЗВОР: capital.ba

Бањалучки startup ACX, крипто мјењачница која је прошле године почела са радом, добио је инвестицију од америчке компаније Modulus. Инвестиција у износу од 6,3 милиона конвертибилних марака означава прекретницу и нову еру за регионалну крипто сцену.

Компанија Modulus је водећи глобални добављач финансијске технологије у више од 100 држава. Свакодневно, око 30 одсто америчког тржишта дионица пролази кроз Modulusov софтвер. Међу партнерима и клијентима Modulus-a су водеће глобалне компаније као што су Nasdaq, Bank of America, JP Morgan Chase, Goldman Sachs, TradeStation, eToro, NASA, Raytheon, Microsoft, IBM, Siemens, Yahoo и многи други познати брендови.

Модулус посједује патенте у финансијској технологији за брзе механизме усклађивања, као и у AI технологији за велике језичке моделе.

Ричард Гарднер, CEO Modulus-a, изразио је своје повјерење у тим ACH-а.

- Тим у ACH-u није само искусан, већ такође показује висок ниво енергије који ће их засигурно довести до успјеха. Њихова посвећеност и стручност, посебно у подручју крипто берзи, савршено се уклапају у нашу визију и вриједности - рекао је он.

Бранко Петровић, оснивач ACH-а, додао је да је ово  прекретница за компанију, али и за регионалну крипто сцену.

- Захваљујући инвестицији компаније Modulus, издвојићемо се од других платформи и понудити оно што тренутно ниједна домаћа крипто мјењачница у региону не може. Ова инвестиција нам омогућава да значајно унаприједимо нашу платформу и проширимо пословање, првенствено на државе у региону - казао је Петровић.

Он додаје да ће ACX мјењачница изаћи са новом верзијом платформе 2.0 неочекиваном брзином.

- ACX ће постати SPOT trading платформа која ће понудити неколико стотина криптовалута (и парова) у старту рада нове верзије те најбезбједнији crypto wallet на свијету – Fireblocks. Ричард Гарднер ће се такође придружити као савјетник у advisory board-u, доносећи вриједне смјернице и увиде. Осим тога, Modulus ће отворити врата за ACX према њиховој опсежној мрежи инвеститора, као и повезницу са другим великим играчима у црyпто индустрији - казао је Петровић.

Иако је ACX започео са радом прошле године, Adriatic Crypto Exchangeје поставио високе стандарде за домаће, али и регионалне крипто мјењачнице. Тренутно, у Босни и Херцеговини, ACX има највећу понуду криптовалута, једини има имплементиран електронски KYC помоћу SumSub-a,и исто тако имплементирао је KYT систем за спречавање прања новца и финансирања тероризма помоћу криптовалута. Овај систем је подржан ACAMS сертификованим службеницима за AML/CFT, који су једини такви у БиХ.

Такође, ACX има сертификовани тим за крипто истраге лиценциран од стране Chainalysis, највеће компаније за крипто истраге чији софтвер користе скоро све полицијске агенције, укључујући Интерпол, Еуропол и националне полицијске агенције. Са оваквом поставком стручних људи и добрим праксама, потврђеним ISO стандардима за информациону безбједност и квалитет менаџмента, ACX је доживио велику експанзију откако је изашао на тржиште.

Коментари 0
Повезане вијести
Невријеме у Бањалуци и Добоју (ВИДЕО) Невријеме у Бањалуци и Добоју (ВИДЕО)
Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију
“Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО) “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 0m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 23m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 56m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 53m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 44m
    0