Анђела Кујунџић ће пјесму посветити брату "мрвици"

09.12.2020. 09:08
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Када ми је мама рекла да су ме позвали из Кабинета предсједнице РС да учествујем у акцији "С љубављу храбрим срцима", нисам могла да вјерујем, пјесму коју будем изводила прије свега ћу посветити свом млађем брату Михајлу, који је пријевремено рођено дијете.

Рекла је ово за "Независне" Анђела Кујунџић, тринаестогодишња дјевојчица из Фоче, која ће извођењем пјесме "Шара, шара, бубамара" уљепшати донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", које се ове године одржава 27. децембра.

Прикупљена средства од ове донаторске вечери, која се већ традиционално 11 годину заредом одржава под покровитељством предсједника РС, иду за покретање прве банке хуманог млијека у РС, с намјером да се помогне пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци.

Анђела каже да је за њу учествовање у овој акцији велика част, а још већа радост је што се ове године сакупља новац за помоћ "мрвицама", као што је њен млађи брат Михајло.

- Веома сам поносна, јер не дешава се сваки дан да имате овакву прилику - казала је Анђела, ученица осмог разреда ОШ "Свети Сава" у Фочи.

Додала је да ће пјесму коју ће извести у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима" прије свега посветити свом брату, али и свим пријевремено рођеним бебама у РС.

Њена мајка Маја Кујунџић каже да је изузетно поносна на кћерку, која ће се као млада умјетница представити на овој хуманитарној вечери.

Додала је да добро познаје како је то имати пријевремено рођену бебу, јер је прије шест година родила сина Михајла у 27. недјељи трудноће.

- Прошла сам голготу са свим проблемима који иду уз то када имате пријевремено рођену бебу. Два мјесеца је био на интензивној њези борећи се за живот и борећи се са многим компликацијама - рекла је Кујунџићева, додајући да је Михајло сада здрав шестогодишњак.

Слика

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у РС "Мрвице", а због епидемиолошке ситуације за донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" ове године биће организован прикладан телевизијски програм на РТРС и АТВ-у у вечерњем термину.

Прва банка хуманог млијека у РС биће основана у оквиру Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра РС (УКЦ РС), с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, обезбиједи донирано хумано, мајчино млијеко.

Активан је и М:тел хуманитарни број 1411 до 31. децембра, а за уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија РС отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бањалука.

Специјални гост Мари Мари

Специјални гост донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима" ове године биће умјетница Марија Марић Марковић, познатија као Мари Мари, која ће се представити дјечјом нумером "Новогодишња песма".

- Да најмлађима учинимо овај свет мало лепшим и да забораве на ово што их је тако мале, нажалост, затекло, да покушамо мало ведрином вратити нормално детињство нашој деци - рекла је Марковићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    10h 35m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    10h 40m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    11h 32m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    11h 46m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    22h 35m
    0