Ангелина Топић најбољи млади спортиста Европе

01.10.2022. 11:35
0
ИЗВОР: b92.net

Српска атлетичарка Ангелина Топић проглашена је за најбољу младу спортисткињу Европе за 2022. годину у избору Европских олимпијских комитета.

Награда “Пјотр Нуровски” додјељује се сваке године почевши од 2010. и названа је по трагично преминулом предсједнику Олимпијског комитета Пољске.

Седамнаестогодишња Ангелина је на посљедњем Свјетском првенству за јуниоре у Калију освојила бронзану медаљу са скоком од 1,93 метара, на Европском првенству за младе у Јерусалиму освојила је најсјајније одличје, док је на ЕП у Минхену у сенироској конкуренцији била трећа.

Поред тога, Топићева је ове године наступала и на Свјетском првенству у дворани у Београду гдје је освојила девето мјесто.

- Пресрећна сам на освојеној награди која ће ми помоћи у даљој каријери и у свим даљим подвизима, и хвала свима што сте део ове моје авантуре - рекла је Ангелина Топић.

У конкуренцији за престижну награду нашле су се још три спортискиње и један спортиста, а другопласирана је била скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија). На трећем мјесту био је пливач Филипо Бертони (Италија), четврта позиција припала је веслачици Софији Далиду (Грчка), а пета гимнастичарки Дарији Атманов (Израел).

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Ангелина Топић номинована за престижну награду Ангелина Топић номинована за престижну награду
Ангелина Топић изборила финале скока увис Ангелина Топић изборила финале скока увис
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  1h 50m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  1h 55m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  18h 48m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  18h 0m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  22h 42m
  1