Ангелина Топић најбољи млади спортиста Европе

01.10.2022. 11:35
0
ИЗВОР: b92.net

Српска атлетичарка Ангелина Топић проглашена је за најбољу младу спортисткињу Европе за 2022. годину у избору Европских олимпијских комитета.

Награда “Пјотр Нуровски” додјељује се сваке године почевши од 2010. и названа је по трагично преминулом предсједнику Олимпијског комитета Пољске.

Седамнаестогодишња Ангелина је на посљедњем Свјетском првенству за јуниоре у Калију освојила бронзану медаљу са скоком од 1,93 метара, на Европском првенству за младе у Јерусалиму освојила је најсјајније одличје, док је на ЕП у Минхену у сенироској конкуренцији била трећа.

Поред тога, Топићева је ове године наступала и на Свјетском првенству у дворани у Београду гдје је освојила девето мјесто.

- Пресрећна сам на освојеној награди која ће ми помоћи у даљој каријери и у свим даљим подвизима, и хвала свима што сте део ове моје авантуре - рекла је Ангелина Топић.

У конкуренцији за престижну награду нашле су се још три спортискиње и један спортиста, а другопласирана је била скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија). На трећем мјесту био је пливач Филипо Бертони (Италија), четврта позиција припала је веслачици Софији Далиду (Грчка), а пета гимнастичарки Дарији Атманов (Израел).

Коментари 0
Повезане вијести
Апсолутна доминација: Новак Ђоковић поново најбољи спортиста Европе Апсолутна доминација: Новак Ђоковић поново најбољи спортиста Европе
Лана Пудар проглашена за најбољег спортисту у 2023. години Лана Пудар проглашена за најбољег спортисту у 2023. години
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 58m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 16m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 8m
    0