Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope

01.10.2022. 11:35
0
IZVOR: b92.net

Srpska atletičarka Angelina Topić proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada “Pjotr Nurovski” dodjeljuje se svake godine počevši od 2010. i nazvana je po tragično preminulom predsjedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Sedamnaestogodišnja Angelina je na posljednjem Svjetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 metara, na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila je najsjajnije odličje, dok je na EP u Minhenu u seniroskoj konkurenciji bila treća.

Pored toga, Topićeva je ove godine nastupala i na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gdje je osvojila deveto mjesto.

- Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture - rekla je Angelina Topić.

U konkurenciji za prestižnu nagradu našle su se još tri sportiskinje i jedan sportista, a drugoplasirana je bila skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mjestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija), četvrta pozicija pripala je veslačici Sofiji Dalidu (Grčka), a peta gimnastičarki Dariji Atmanov (Izrael).

Komentari 0
Povezane vijesti
Apsolutna dominacija: Novak Đoković ponovo najbolji sportista Evrope Apsolutna dominacija: Novak Đoković ponovo najbolji sportista Evrope
Lana Pudar proglašena za najboljeg sportistu u 2023. godini Lana Pudar proglašena za najboljeg sportistu u 2023. godini
Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    10h 20m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    21h 53m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    21h 34m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    8h 34m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    6h 24m
    0