Ангелина Топић номинована за најбољег младог спортисту Европе

17.09.2022. 17:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидат је за награду најбољег младог спортисту "Пјотр Нуровски", коју додјељују Европски олимпијски комитети, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

Топићева је кандидатуру заслужила пошто је ове сезоне освојила три медаље у скоку увис злато на ЕП до 18 година у Јерусалиму, бронзу на Свјетском јуниорском првенству у Калију и бронзу на сениорском Европском првенству у Минхену.

Конкуренција Ангелини Топић за престижно признање биће гимнастичарка Дарија Атманов (Израел), веслачица Софија Далиду (Грчка), скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија) и пливач Филипо Бертони (Италија).

Најбољег младог спортисту изабраће представници свих националних олимпијских комитета из Европе. Поред престижног трофеја, лауреат ће од Европских олимпијских комитета добити стипендију за даљи спортски развој. И остали финалисти остварују право на новчане награде за потребе даљег спортског усавршавања у зависности од коначног пласмана.

Србија је и прошле године имала финалисту међу најбољим младим спортистима Европе, а друго мјесто заузела је атлетичарка Адриана Вилагош, која се такмичи у дисциплини бацање копља.

Награда за најбољег младог спортисту Европе “Пјотр Нуровски” додјељује се од 2010. године, када је награда установљена и названа по трагично преминулом предсједнику Олимпијског комитета Пољске, који је изгубио живот у авионској несрећи, пише Спортал.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Ангелина Топић номинована за престижну награду Ангелина Топић номинована за престижну награду
Ангелина Топић изборила финале скока увис Ангелина Топић изборила финале скока увис
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 52m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 27m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 14m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 25m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 55m
    0