Антигенско тестирање од понедјељка у ДЗ Пале

10.04.2021. 12:44
0
ИЗВОР: СРНА

Вирус корона на Палама је потврђен код три жене и два мушкарца и њихово здравствено стање је стабилно, речено је Срни у паљанском Дому здравља у којем ће од 12. априла бити могуће извршити и антигенско тестирање.

Координатор квалитета у Дому здравља Небојша Тановић прецизирао је да су двије жене старије животне доби, а једна средње, док су мушкарци старије и средње животне доби.

- Са свима сам у контакту, сви примају терапију и имају повишену температуру, али су стабилног здравственог стања -  навео је Тановић.

Тановић је нагласио да је Дом здравља Пале набавио брзе антигенске тестове и да ће од понедјељка, 12. априла, бити могућа њихова употреба.

- Тестирање се врши на исти начин као и пи-си-аром /PCR/, односно узима се брис носа, с тим што тачност атигенског теста износи 95 процената. То ће олакшати тестирања и много ефикасније ћемо моћи да узоркујемо -  истакао је Тановић.

На подручју општине Пале тренутно су активна 63 случаја вируса корона. 

Коментари 0
Повезане вијести
Доктори појашњавају: И брзи тестови улазе у званичну евиденцију Доктори појашњавају: И брзи тестови улазе у званичну евиденцију
Хрватска ће суфинансирати брзе антигенске тестове за туристе Хрватска ће суфинансирати брзе антигенске тестове за туристе
За набавку брзих антигенских тестова 1,5 милиона КМ За набавку брзих антигенских тестова 1,5 милиона КМ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 23m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 28m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 11m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 17m
    0