Antigensko testiranje od ponedjeljka u DZ Pale

10.04.2021. 12:44
0
IZVOR: SRNA

Virus korona na Palama je potvrđen kod tri žene i dva muškarca i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rečeno je Srni u paljanskom Domu zdravlja u kojem će od 12. aprila biti moguće izvršiti i antigensko testiranje.

Koordinator kvaliteta u Domu zdravlja Nebojša Tanović precizirao je da su dvije žene starije životne dobi, a jedna srednje, dok su muškarci starije i srednje životne dobi.

- Sa svima sam u kontaktu, svi primaju terapiju i imaju povišenu temperaturu, ali su stabilnog zdravstvenog stanja -  naveo je Tanović.

Tanović je naglasio da je Dom zdravlja Pale nabavio brze antigenske testove i da će od ponedjeljka, 12. aprila, biti moguća njihova upotreba.

- Testiranje se vrši na isti način kao i pi-si-arom /PCR/, odnosno uzima se bris nosa, s tim što tačnost atigenskog testa iznosi 95 procenata. To će olakšati testiranja i mnogo efikasnije ćemo moći da uzorkujemo -  istakao je Tanović.

Na području opštine Pale trenutno su aktivna 63 slučaja virusa korona. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktori pojašnjavaju: I brzi testovi ulaze u zvaničnu evidenciju Doktori pojašnjavaju: I brzi testovi ulaze u zvaničnu evidenciju
Hrvatska će sufinansirati brze antigenske testove za turiste Hrvatska će sufinansirati brze antigenske testove za turiste
Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 16m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 49m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 15m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 28m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 57m
    4