Апел Фонду солидарности РС: Убрзајте процедуре за лијечење мале Иване Бјелогрлић

02.12.2019. 12:27
0
ИЗВОР: Катера

Група за помоћ Ици Лавици упутила је данас апел Фонду солидарности РС да убрза процедуре за лијечење трoгодишње Иване Бјелогрлић, обољеле од карцинома, која чека терапију у Француској.

-Сва наша, љубав, енергија и труд коју смо уложили да помогнемо нашој Ици, произвела је још један подвиг. У рекордно кратком року Ица је добила могућност лијечења на најпознатијој европској клиници, Gustave Roussy, у Паризу, специјализованој за онколошке болести.

Сљедећи на потезу је Фонд солидарности Републике Српске који је раније јавно најавио да је спреман сносити основне трошкове лијечења (295.249 евра), док ће сви остали трошкови (све додатне анализе, трошкови боравка итд.) морати бити покривени средствима која ми прикупљамо – наводи се у саопштењу ове групе.

-Позивамо Фонд да, по угледу на француску клинику,  што прије реагује и проведе потребне процедуре.  Вјерујемо да ће и у овом битном кораку побиједити хуманост и да ће и наше  надлежне институције  уложити додатни напор да наша Ивана што прије стигне на клинику и настави неопходно лијечење. 

Болест не пита за процедуре и немилосрдно се шири и даље…  Ивана већ три мјесеца не прима терапију и зато јој је битан сваки минут. Помозите да добијемо и  ову битку хуманости и омогућимо Ици да настави своју истрајну битку за живот, пркосно и храбро, као и до сада. Хвала вам од срца – апелују из групе за помоћ Ици Лавици.

Подсјећамо, трогодишњој Ивани Бјелогрилић у септембру прошле године дијагностификован је карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

Ваша новчана средства можете уплатити на намјенски жиро рачун за Ивану Бјелогрлић број: 1541029988405703, Интеса Санпаоло банк, Сарајево.   

Контакт особа: Ранко Скакавац, телефон 065/608-156.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић
У суботу полугодишњи помен Ици Лавици У суботу полугодишњи помен Ици Лавици
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 45m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 50m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 18m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 52m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 57m
    0