Апел из Полицијске управе Источно Сарајево

21.06.2022. 14:25
4
ИЗВОР: katera.news

Полицијска управа Источно Сарајево позвала је грађане да уочи сезоне годишњих одмора предузму све неопходне превентивне мjере како би заштитили своју имовину.

- Ако идете на одмор или не боравите дуже у својим кућама и становима, предузмите све неопходне превентивне мjере како бисте заштитили своју имовину. Обавијестите своје комшије, рођаке или пријатеље о вашем одласку, који ће обилазити ваше стамбене јединице у вашем одсуству. Док сте одсутни, не остављајте новац, накит и друге драгоцјености у својим домовима, већ их понесите са собом или повјерите на чување , наводи се у саопштењу.

Из ПУ Источно Сарајево савјетују грађанима да кључеве не остављајте испред кућа или станова, на видљивим или мјестима гдје су лако доступни потенцијалним починиоцима.

Такође, грађанима су сугерисали да у случају уочавања неуобичајених догађаја, кретања непознатих лица, посебно око објеката чији су власници одсутни, позову бесплатни број службе „122“ или пријаве најближој полицијској станици.

Полицијска управа Источно Сарајево током сезоне годишњих одмора појачаће присуство полицијских службеника на терену, интензивирати сарадњу са локалном заједницом, а грађани се позивају да активно учествују, пружајући безбједносно занимљиве и корисне информације, како би се одржала стабилна безбједносна ситуација и јачање повјерења између грађана и полиције.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Problem 22.06.2022. 07:22
    I sta cemo sa maloljetnickom delikvencijom u Spasovdanskoj?
    Grupa navijaca maloljetnika vec mjesec dana "ukrasava" fasadu stambene zgrade " u po bijela dana" a reakcije policije i komunalne policije su samo konstatovanja ucinjenog djela.
    Ko dozvoljava unistavanje fasade?- stanari sigurno ne !
    Apelujem na opstinske organe da zastite imovinu stanara da se ne bi desavale posljedice ako se imovina bude stitila drugim nacinima.
    I naravno gradjani ucite svoju djecu kako da se odnose prema tudjoj imovini da ne bi Vi placali ceh ucinjenog.
  • Generic placeholder image
    Mirce 21.06.2022. 19:37
    Ne ne ne... odrade oni pos'o al' na kome smiju.
  • Generic placeholder image
    Nemoj 21.06.2022. 19:32
    Danas kod pekare Manja majmun parkirao sa diplomackim tablicama rav4 i zagradio prolaz prema parkingu, nailazi policija prodje kao da je sve u redu, valjda zure na rucak..
  • Generic placeholder image
    Samo opusteno.. 21.06.2022. 19:30
    Odlicno, ali povecajte i patrole kroz Spasovdansku, Decansku i Hilandarsku, na svakih 10 metara auto parkirani na cesti, pjesackom prelazu, voza se policija ali ih hladno zaobidju i odose kao da nista nisu vidjeli,dostavna auta od picerija i pekara nenormalno voze brzo i takodje na sred ulice parkirani dok odnesu narudzbinu... Kome se obratiti da policija pocne kaznjavati ovakve neodgovorne vozace????
Повезане вијести
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Горјела радна машина у Палама Горјела радна машина у Палама
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 56m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    18h 25m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    12h 39m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    17h 43m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 51m
    0