Апел за помоћ Вањи Мирковић у борби за живот

18.09.2020. 20:23
0
ИЗВОР: budihuman.rs

Хуманитарна фондација „Александар Шапић“ из Београда објавила је на свом званичном сајту да је ова фондацији покренула акцију помоћи Вањи Мирковић (24) из Пала, којој је дијагностификован „Ewing sarkom“ тумор 2017. године.

На сајту Фондације наводи се да Вањина борба траје већ три године, у нади да ће се у потпуности опоравити, а овој дјевојци је, поред велике бробе, наде и снаге, потребно сакупити новац за лијечење у иностранству.

Средином 2017. године, Вања је прошла пет циклуса хемиотерапија, затим операцију бутне кости на којој се налазио тумор, па опет осам циклуса терапија на онкологији у Београду. Након шест мјесеци болест се вратила у виду метастазе на више дијелова тијела.

Тумор се појавио на мозгу, плућима и бутини, одакле је болест и кренула. Урађена је још једна операција на бутини, а затим три циклуса хемиотерапија, па још једна операција. Затим је услиједило зрачење мозга, па зрачење десне бутине и карлице. У децембру 2019. године је ишла на гама нож на Клиничком центру Србије, како би се одстраниле промјене на мозгу.

На сајту фондације „Александар Шапић“ наводе да су се Вањи након тога појавиле метапромјене на кичми и тада је примила шест циклуса хемиотерапије и зрачење кичме и карлице, да би се након свега тумор прогресивно појавио на свеноидној кости у глави и уништио јој очни нерв, што јој сада угрожава живот.

Вања је тренутно на захвату на „Х ножу“ у Клиничком центру Србије, како би се уклонио тумор са главе. По препоруци онколога једино рјешење је испитивање њених туморских ћелија и одређивање циљане терапије (имунолошке, биолошке), да би се болест побиједила или ставила под контролу и како би Вања могла да настави нормалан живот.

Вањи су неопходна финансијска средства за наставак лијечења у земљи, а касније и у иностранству, као и за медикаменте, суплементе, медицински потрошни материјал, дијагностичке и контролне прегледе, лабораторијске анализе, као и за смјештај и путне трошкове.

За сада, ми из Републике Српске, Вањи Мирковић можемо помоћи уплатом новца на њен:

Девизни рачун: 160600000076619282
IBAN: RS35160600000076619282
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Они који посједују број неке од мобилних телефонија Србије или живе у Србији, Вањи могу помоћи:

Слањем СМС поруке: Упишимо 867 и пошаљимо СМС на 3030

Или уплатом на динарски рачун: 160-6000000766190-88

 

Коментари 0
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 39m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 3m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    17h 32m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 9m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    8h 50m
    0