Apel za pomoć Vanji Mirković u borbi za život

18.09.2020. 20:23
0
IZVOR: budihuman.rs

Humanitarna fondacija „Aleksandar Šapić“ iz Beograda objavila je na svom zvaničnom sajtu da je ova fondaciji pokrenula akciju pomoći Vanji Mirković (24) iz Pala, kojoj je dijagnostifikovan „Ewing sarkom“ tumor 2017. godine.

Na sajtu Fondacije navodi se da Vanjina borba traje već tri godine, u nadi da će se u potpunosti oporaviti, a ovoj djevojci je, pored velike brobe, nade i snage, potrebno sakupiti novac za liječenje u inostranstvu.

Sredinom 2017. godine, Vanja je prošla pet ciklusa hemioterapija, zatim operaciju butne kosti na kojoj se nalazio tumor, pa opet osam ciklusa terapija na onkologiji u Beogradu. Nakon šest mjeseci bolest se vratila u vidu metastaze na više dijelova tijela.

Tumor se pojavio na mozgu, plućima i butini, odakle je bolest i krenula. Urađena je još jedna operacija na butini, a zatim tri ciklusa hemioterapija, pa još jedna operacija. Zatim je uslijedilo zračenje mozga, pa zračenje desne butine i karlice. U decembru 2019. godine je išla na gama nož na Kliničkom centru Srbije, kako bi se odstranile promjene na mozgu.

Na sajtu fondacije „Aleksandar Šapić“ navode da su se Vanji nakon toga pojavile metapromjene na kičmi i tada je primila šest ciklusa hemioterapije i zračenje kičme i karlice, da bi se nakon svega tumor progresivno pojavio na svenoidnoj kosti u glavi i uništio joj očni nerv, što joj sada ugrožava život.

Vanja je trenutno na zahvatu na „H nožu“ u Kliničkom centru Srbije, kako bi se uklonio tumor sa glave. Po preporuci onkologa jedino rješenje je ispitivanje njenih tumorskih ćelija i određivanje ciljane terapije (imunološke, biološke), da bi se bolest pobijedila ili stavila pod kontrolu i kako bi Vanja mogla da nastavi normalan život.

Vanji su neophodna finansijska sredstva za nastavak liječenja u zemlji, a kasnije i u inostranstvu, kao i za medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, dijagnostičke i kontrolne preglede, laboratorijske analize, kao i za smještaj i putne troškove.

Za sada, mi iz Republike Srpske, Vanji Mirković možemo pomoći uplatom novca na njen:

Devizni račun: 160600000076619282
IBAN: RS35160600000076619282
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Oni koji posjeduju broj neke od mobilnih telefonija Srbije ili žive u Srbiji, Vanji mogu pomoći:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 867 i pošaljimo SMS na 3030

Ili uplatom na dinarski račun: 160-6000000766190-88

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    2h 58m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 7m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 42m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    17h 55m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 9m
    0