Апликација Гугл Мапе увела опцију навигације у затвореним просторима

30.03.2021. 19:45
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Компанија Гугл вриједно ради како би апликација Гугл Мапе била што кориснија те повремено уводи нове могућности, а једна је управо постала доступна.

Компанија Гугл је представила низ побољшања апликације Maпе због којих би она требала бити кориснија у различитим ситуацијама. Новост је свакако увођење AR навигацијског алата Live View за неке затворене локације попут одређених тржних центара, аеродрома, транзитних станица и слично.

Такође, приоритет имају еколошки прихватљивије руте, а додани су и подаци о времену и квалитету зрака. Такође интегрисане су опције преузимања и доставе када је ријеч о продавницама намирница.

Live View је АR могућност која кориснику омогућава да тачно види своју дестинацију тако што усмјери камеру према свом окружењу, након чега му се прикажу навигацијске упуте. Како би се то омогућило, Google је развио потпуно нову технологију названу глобална локализација, која користи AI за скениране десетина милијарди фотографија street view-a и мапира их са сликом на мобилном телефону како би лоцирао корисника.

Гугл је адаптирао технологију како би се прецизно одредила висина и локација објекта у згради. Ова нова могућност се може користит нпр. на аеродрому када корисник тражи излазну капију или када тражи одређени ресторан у трговачком центру.

Такође, помоћи ће му да пронађе најближи лифт, степенице, банкомат, тоалет, шалтере за  пријаву, продајна мјеста за карте и друго.

Indoor Live View је доступан у појединим америчким трговачким центрима који се налазе у Њуjoрку, Лос Анђелесу, Чикагу, Сан Франциску, Сан Хосеу, Сијетлу и Лонг Ајленду. У наредним мјесецима ће се проширити на одабране транзитне станице, трговачке центре и аеродроме у Токију и Цириху, а потом и на остале локације.

Такође, фокус је и на екологији, тако да ће апликација понудити руту која је еколошки најприхватљивија. Ова опција ће бити доступна од јуна у Њемачкој, Француској, Шпанији, Холандији и Великој Британији, а потом и у осталим земљама свијета.

Гугл ради и на приказу свих транспортних рута на истој страници без потребе за одвојеним табовима за руте аутомобилом, јавним превозом и пјешачењем.

 

Коментари 0
Повезане вијести
„Гугл“ у бојама српске заставе „Гугл“ у бојама српске заставе
„Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој „Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој
"Гугл" избрисао сајтове институција Српске "Гугл" избрисао сајтове институција Српске
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 5m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 38m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 12m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 10m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 18m
    0