„Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој

29.11.2023. 16:37
0
ИЗВОР: nova.rs

Као што је најављено, од 1. децембра, Google ће избрисати неактивне налоге и сав њихов садржај, попут фотографија, имејлова, контаката и докумената, укључујући фајлове са Диска.

Чишћење у цијелом систему има за циљ да заштити кориснике од безбједносних пријетњи.

Зашто Google брише неактивне налоге?

„Google“ брише неактивне налоге из свог система јер каже да постоји „већа вјероватноћа да ће бити компромитовани“. Ненадзирани налози се често ослањају на старе или поново кориштене лозинке, имају мање сигурносних провера и десет пута је вјероватније да немају постављену двофакторску аутентификацију.

Када је налог компромитован, може се користити за било шта, од крађе идентитета до нежељеног или злонамерног садржаја, попут нежељене поште, истакла је компанија прошлог маја.

Када ће налози бити избрисани? "Google" ће званично почети да укида неактивне налоге 1. децембра 2023. године, наводи се у саопштењу компаније. Почеће прво са елиминисањем налога које су корисници креирали, а затим их више никада нису посјетили.

Прочитајте још

Који Google налози су избрисани?

Према новим Googleсмјерницама, ако налог није коришћен најмање двије године, налог и његов садржај, укључујући садржај у Google Workspace-u, могу да се обришу. Међутим, нова правила се примјењују само на личне Google налоге, што значи да то не утиче на школске или пословне налоге.

Поред тога, Googleнеће уклонити налоге који су отпремили Јутјуб видео-снимке или који имају активне претплате на апликације или услуге вијести. Погођени корисници ће добити више обавештења да ће њихови налози бити угашени пре него што се то заиста и догоди, преноси Вечерњи.хр.

Како да сачувате свој налог?

Да бисте били сигурни да ваш Google налог остаје активан, пријавите се на свој налог и користите један од алата компаније, као што су: Gmail, Google Disk, Google slike i Google Play.

Коментари 0
Повезане вијести
„Гугл“ у бојама српске заставе „Гугл“ у бојама српске заставе
"Гугл" избрисао сајтове институција Српске "Гугл" избрисао сајтове институција Српске
„Google“ слави 25. рођендан „Google“ слави 25. рођендан
Најчитаније
 • Егзодус Срба из Сарајева 1996. године (ВИДЕО)
  6h 13m
  11
 • Како су Копривице вратиле мошти Светог Харалампија у манастир Морачу
  7h 8m
  2
 • Велики пожар у Сарајеву, евакуисана школа
  23h 24m
  1
 • Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
  1h 42m
  0
 • У марту бесплатни скрининг тестови на карцином грлића материце за жене са подручја Источног Сарајева
  3h 32m
  1