Армин Берберовић се изјаснио да није крив за убиство двије младе докторице у Сарајеву

11.12.2023. 14:14
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Армин Берберовић који је у мају ове године аутомобилом убио Азру Спахић и Алму Суљић у сарајевском насељу Маријин Двор данас се пред Кантоналним судом изјаснио да није крив.

Након рочишта родитељи Алме Суљић су били огорчени и разочарани.

- Ово је ван памети сваке. Не разумијем да се неко може тако изјаснити након свих ових догађаја кроз које смо ми прошли. Ово је још један додатни стрес за нас. Ја сам се људски надао да постоји мрва човјечности, мрва сажаљења, али сам се преварио. Ово је болно и стресно, скоро као дан несреће - рекао је отац Алме Суљић.

Како је додао, није сигуран да ли је ово "његова нељудскост" или савјетоваје некога да се иде у "беспотребан и болан процес који ће нам нанијети додатни стрес за нешто што је толико јасно."

- Ово сад иде на терет државе, на терет порезних обвезника. Али, нажалост, право је такво. Не знам шта бих више рекао на све ово - додао је отац.

Алина мајка је рекла да не зна да ли јој је горе било на дан несреће, на дан сахране или данас.

- Не знам шта бих рекла. Не долази у обзир никакав споразум. Захтјевамо максималну затворску казну. Апелујем још једном да под хитно, они који то могу, ураде нешто по овом питању и да се за овакве прекршаје додјеле дупло веће казне. Двадесет година за двоструко убиство је премало - рекла је она.

Након рочишта присутним новинарима обратио се и адвокат оптуженог Берберовића, Русмир Каркин.

- Почиње главни претрес, суђење са извођењем доказа, саслушање свједока и вјештака и провођење материјалне документације. Данас да се изјаснио да је крив не би било суђење. Био би главни претрес на којем би се разговарало само о отежавајућим и олакшавајућим околностима. Покушаћемо кроз суђење исправити одређене чињенице за које ми као одбрана сматрамо да нису правилно утврђене - рекао је адвокат Русмир Каркин који заступа Армина Берберовића.

Подсјетићемо, 26. маја ове године дошло је до тешке саобраћајне несреће коју је изазвао Армин Берберовић који је управљао аутомобилом у алкохолизованом стању и без возачке дозволе. Том приликом, Азра Спахић је убијена на мјесту, док је Алма Суљић касније подлегла повредама, пише Кликс.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    15h 43m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 39m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    14h 43m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 36m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 33m
    0