Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za ubistvo dvije mlade doktorice u Sarajevu

11.12.2023. 14:14
0
IZVOR: glassrpske.com

Armin Berberović koji je u maju ove godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor danas se pred Kantonalnim sudom izjasnio da nije kriv.

Nakon ročišta roditelji Alme Suljić su bili ogorčeni i razočarani.

- Ovo je van pameti svake. Ne razumijem da se neko može tako izjasniti nakon svih ovih događaja kroz koje smo mi prošli. Ovo je još jedan dodatni stres za nas. Ja sam se ljudski nadao da postoji mrva čovječnosti, mrva sažaljenja, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno, skoro kao dan nesreće - rekao je otac Alme Suljić.

Kako je dodao, nije siguran da li je ovo "njegova neljudskost" ili savjetovaje nekoga da se ide u "bespotreban i bolan proces koji će nam nanijeti dodatni stres za nešto što je toliko jasno."

- Ovo sad ide na teret države, na teret poreznih obveznika. Ali, nažalost, pravo je takvo. Ne znam šta bih više rekao na sve ovo - dodao je otac.

Alina majka je rekla da ne zna da li joj je gore bilo na dan nesreće, na dan sahrane ili danas.

- Ne znam šta bih rekla. Ne dolazi u obzir nikakav sporazum. Zahtjevamo maksimalnu zatvorsku kaznu. Apelujem još jednom da pod hitno, oni koji to mogu, urade nešto po ovom pitanju i da se za ovakve prekršaje dodjele duplo veće kazne. Dvadeset godina za dvostruko ubistvo je premalo - rekla je ona.

Nakon ročišta prisutnim novinarima obratio se i advokat optuženog Berberovića, Rusmir Karkin.

- Počinje glavni pretres, suđenje sa izvođenjem dokaza, saslušanje svjedoka i vještaka i provođenje materijalne dokumentacije. Danas da se izjasnio da je kriv ne bi bilo suđenje. Bio bi glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima. Pokušaćemo kroz suđenje ispraviti određene činjenice za koje mi kao odbrana smatramo da nisu pravilno utvrđene - rekao je advokat Rusmir Karkin koji zastupa Armina Berberovića.

Podsjetićemo, 26. maja ove godine došlo je do teške saobraćajne nesreće koju je izazvao Armin Berberović koji je upravljao automobilom u alkoholizovanom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom, Azra Spahić je ubijena na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegla povredama, piše Kliks.

Komentari 0
Povezane vijesti
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja
Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    51m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 47m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 32m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 31m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 43m
    0