Атлетико Мадрид постхумно одликовао легендарног Радомира Антића

26.06.2021. 20:47
0
ИЗВОР: Катера

Фудбалски клуб Атлетико Мадрид постхумно је одликовао трофејног српског тренера и бившег селектора репрезентације Србије Радомира Антића, који је преминуо прошле године у 71. години живота.

Одликовање у виду сребрне значке поводом 25 година од освајања дупле круне, када је Антић предводио црвено-бијеле из Мадрида до тог успјеха 1996. године,  примила је његова породица, која живи у Мадриду.

Радомир Антић рођен је у Житишту 22. новембра 1948. године, а преминуо је у Мадриду 6. априла 2020. године, након дуге и тешке болести. Био је српски и југословенски фудбалер, а касније и тренер.

Највећи дио фудбалске каријере провео је у Партизану, чији је био велики навијач, а током професионалне каријере успјешно је носио дрес Фенербахчеа, Реал Сарагосе и енглеског Лутон тауна, у чијем дресу је одиграо 100 утакмица.

Слика

Антић на сличицама за албум Атлетико Мадрида

Дрес националног тима СФР Југославије носио је само једном. 

Тренерску каријеру је почео у Партизану као помоћник тренера, а затим је отишао у Шпанију гдје је провео најдужио дио тренерске каријере водећи, најприје, Реал Сарагосу, а затим Реал Мадрид, Реал Овиједо у два наврата, Атлетико Мадрид у три наврата, Барселону, Селту из Вига.

Селектор Србије био је у периоду од 2008. до 2010. године, гдје је за то вријеме "орлове" одвео на Свјетско првенство 2010. године у Јужноафричку Републику. 

Након Србије тренирао је кинеске клубове Шадонг и Хебеј, након чега се повукао из професионалног фудбала. Посљедње године живота провео је са супрогом и дјецом у Мадриду, гдје је живио и преминуо 6. априла 2020. године.

У свијету шпанског фудбала остао је упамћен као једини тренер који је тренирао три најљућа шпанска ривала Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Барселону, међутим упркос том великом ривалству, био је изузетно цијењен и поштован код навијача сва три клуба.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 41m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 52m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 38m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 0m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    22h 14m
    5