Atletiko Madrid posthumno odlikovao legendarnog Radomira Antića

26.06.2021. 20:47
0
IZVOR: Katera

Fudbalski klub Atletiko Madrid posthumno je odlikovao trofejnog srpskog trenera i bivšeg selektora reprezentacije Srbije Radomira Antića, koji je preminuo prošle godine u 71. godini života.

Odlikovanje u vidu srebrne značke povodom 25 godina od osvajanja duple krune, kada je Antić predvodio crveno-bijele iz Madrida do tog uspjeha 1996. godine,  primila je njegova porodica, koja živi u Madridu.

Radomir Antić rođen je u Žitištu 22. novembra 1948. godine, a preminuo je u Madridu 6. aprila 2020. godine, nakon duge i teške bolesti. Bio je srpski i jugoslovenski fudbaler, a kasnije i trener.

Najveći dio fudbalske karijere proveo je u Partizanu, čiji je bio veliki navijač, a tokom profesionalne karijere uspješno je nosio dres Fenerbahčea, Real Saragose i engleskog Luton tauna, u čijem dresu je odigrao 100 utakmica.

Slika

Antić na sličicama za album Atletiko Madrida

Dres nacionalnog tima SFR Jugoslavije nosio je samo jednom. 

Trenersku karijeru je počeo u Partizanu kao pomoćnik trenera, a zatim je otišao u Španiju gdje je proveo najdužio dio trenerske karijere vodeći, najprije, Real Saragosu, a zatim Real Madrid, Real Ovijedo u dva navrata, Atletiko Madrid u tri navrata, Barselonu, Seltu iz Viga.

Selektor Srbije bio je u periodu od 2008. do 2010. godine, gdje je za to vrijeme "orlove" odveo na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričku Republiku. 

Nakon Srbije trenirao je kineske klubove Šadong i Hebej, nakon čega se povukao iz profesionalnog fudbala. Posljednje godine života proveo je sa suprogom i djecom u Madridu, gdje je živio i preminuo 6. aprila 2020. godine.

U svijetu španskog fudbala ostao je upamćen kao jedini trener koji je trenirao tri najljuća španska rivala Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu, međutim uprkos tom velikom rivalstvu, bio je izuzetno cijenjen i poštovan kod navijača sva tri kluba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Remi Famosa i Alfa Modriče Remi Famosa i Alfa Modriče
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Stanković na čelu Spartaka iz Moskve Stanković na čelu Spartaka iz Moskve
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 41m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 43m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 36m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 41m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 44m
    1