АТП се коначно огласио у вези с Ђоковићем

11.01.2022. 09:39
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Асоцијација тениских професионалаца, послије шест дана ћутања о случају у вези с Новаком Ђоковићем, који је због проблема с визом био у смјештају за мигранте у Мелбурни, коначно је реаговала саопштењем.

Из канцеларије АТП прије свега је наведено како у потпуности поштују жртве које је народ Аустралије поднио од почетка пандемије вируса корона и строге имиграционе политике које су успостављене. "Компликације посљедњих дана у вези с уласком играча у Аустралију, међутим, указале су на потребу за јаснијим разумијевањем, комуникацијом и примјеном правила", стоји у саопштењу.

Наравно, осврнули су се и на дешавања која су неколико дана најважнија спортска тема.

- Док је путовао у Мелбурн, јасно је да је Новак Ђоковић вјеровао да му је одобрено неопходно медицинско изузеће како би се придржавао прописа о уласку. Низ догађаја који је довео до судског рочишта у понедјељак био је штетан на свим фронтовима, укључујући и Новаково благостање и припреме за Аустралијан опен. Захтјеви за медицинско изузеће играча се постављају независно од АТП-а, међутим ми смо у сталном контакту са Тенис Аустралија да бисмо тражили јасноћу током овог процеса. Поздрављамо исход саслушања у понедјељак и радујемо се неколико узбудљивих тениских недјеља пред нама -.

Такође АТП и даље снажно препоручују играчима да се вакцинишу.

- У ширем смислу, АТП и даље снажно препоручује вакцинацију за све играче на ATP Touru, за коју вјерујемо да је од суштинског значаја за наш спорт да се избори с пандемијом. Ово је засновано на научним доказима који подржавају здравствене бенефиције које се пружају и у складу са глобалним прописима о путовању, за које очекујемо да ће временом постати строжи. Охрабрени смо да је 97 одсто од 100 најбољих играча вакцинисано, што је довело до овогодишњег Аустралијан опена - закључује се у саопштењу.

Ðоковић одрадио тренинг на "Род Лејвер арени"

Најбољи тенисер свијета одрадио је тренинг на "Род Лејвер арени" у Мелбурну, рано јутрос по нашем времену.

Како преноси АФП, Ðоковић је био прво у теретани, а послије тога је са својим тимом наставио припрему за предстојећи Аустралијан опен на централном терену комплекса.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 28m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 46m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 13m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 1m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 22m
    0