Ауди улази у Формулу 1

21.12.2021. 09:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ауди, њемачки произвођач аутомобила, спреман је да се прикључи шампионату Формуле 1. Како преносе свјетски медији ФИА је добила званични захтјев Аудија да се прикључи шампионату Формуле 1.

Маркус Дусман, директор Аудија и технички директор Оливер Хофман изнијели су задовољство поводом одлука које је донијела ФИА везане за техничке регулације напајачке јединице болида.

Формула 1 је заинтересована да пусти још једног произвођача аутомобила у Формулу 1, поготово након одласка Хонде, а и здрава конкуренција Ферарију, Мерцедесу и Реноу сигурно не може да шкоди.

Одавно је познато да поред Аудија и Порше жели у Формулу 1, што су одавно потврдили и Жан Тод и Стефано Доменикали, а како “Racefans” преноси они су недавно били на састанцима са челницима Аудија поводом њиховог доласка у Ф1.

Како се наводи у саопштењу ФИА до 2026. године ће напајачке јединице сигурно и даље имати 1.6-литарске В6 моторе, али ће се капацитет електромотора повећати, па ће самим тим и тај електрични сегмент бити скупљи и то ће утицати на повећање буџета или ти salary cap-a.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“ Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина
Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 14m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 10m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 54m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 6m
    0