Бабаљ поручио борцима: Будите дио наше велике народне побједе

26.09.2022. 14:41
0
ИЗВОР: katera.news

Након централне трибине у Источном Сарајеву и емотивног говора СДС-овог кандидата за посланика за Народну скупштину Републике Српске Дарка Берјана, огласио се и кандидат ове странке за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Дарко Бабаљ.

Отворено писмо Дарка Бабаља борцима Одбрамбено-отаџбинског рата преносимо у цјелости:

- Када сам синоћ на трибини у Источној Илиџи слушао говор Дарка Берјана, сина погинулог борца, који је са толико љубави говорио о Републици Српској, нисам могао да се не сјетим времена када сам, као осамнаестогодишњак ступио у редове Војске Републике Српске и стао да браним кућни праг и своју породицу. Потражио сам старе слике и присјетио се тога времена. Можда тада као младић доста тога нисам знао али сам знао да ми је обавеза да стојим уз свој народ и дам свој допринос у одбрани Републике Српске.

Истом мишљу водиле су се хиљаде голобрадих младића, мојих вршњака и комшија са којима сам четири године рата дијелио ров, порцију хране и животну судбину. Неки од њих, и то они најбољи и најхрабрији завјештали су своје животе за Републику Српску и њима смо дужни највећу захвалност што нас има с ове стране Дрине.  А сви заједно били смо тада храбри и одважни, неустрашиви.

Цјелокупни свој политички рад базирао сам да стојим на располагању својим саборцима из ровова и битака, дјеци палих бораца која нису имали прилику да запамте своје очеве и њиховим породицама. Нема протеста бораца на који се нисам одазвао и представника борачке организације чији контакт немам и са којим се не чујем. Памтим достигнућа мојих сабораца и настојим да учиним да Република Српска барем дјелимично борачкој популацији врати од онога што су они њој дали.

Драги моји саборци, позивам Вас да опет будете храбри и одважни као што сте били. Нека смутљива времена и још смутљивији људи из редова режима су вас натјерали да ћутите и да се склоните, да се не борите за себе. Ја вас сад позивам да будете дио великих промјена у Републици Српској које долазе 2. октобра. Будите дио наше велике народне побједе. Промјене неупитно долазе, а са њима и прилика да вратимо достојанство борачкој популацији.

Питање статуса бораца није само материјално питање оно је прије свега људско и морално, а састоји се у томе да можете гласно рећи да су борци одбранили Републику Српску, без страха да ће о вама одлучивати неки дезертер и кукавица који презире све борце јер није био ту када је било најпотребније.

Бирајте људе који ће заступати ваше ставове и ваше интересе. Немојте дозволити летаргији да вас пољуља. Сви у једној колони као некад, да вратимо достојанство борачкој популацији и да поручимо да ће будућа власт бити у обавези да ријеши статус бораца и породица погинулих.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 31m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 26m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 20m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 48m
    0