Бабаљ: Владајућа већина пропустила прилику да помогне борце

10.03.2022. 11:08
0
ИЗВОР: Катера

Закључак да Влада Републике Српске у року од 60 дана донесе уредбу о борачком додатку по којем сваки борац има право на мјесечни борачки додатак у износу од минимално 5 КМ по мјесецу учешћа у рату је био начин да изађемо у сусрет 100 хиљада најсрчанијих бораца који су створили Републику Српску. Владајућа већина је одлучила да не помогне борцима. – истакао је Дарко Бабаљ, народни посланик Српске демократске странке.

Он је рекао да за борце мора бити средстава у буџету, да није ствар средстава већ ствар воље те да очигледно Влада неће да помогне борце.

- 17 борачких удружења је јуче дало сагласност на јединствене закључке. Након паузе кад смо се вратили у салу, посланици владајуће већине крећу са причом како нешто не може. Дајте нам нешто, драге колеге, што може. Ви не вршите власт да би нам објашњавали како нешто не може – поручио је Бабаљ.

Посланик СДС је нагласио да је српски народ током рата био јединствен и да нико од наших бораца није мислио на своја права и носио га је патриотизам.

- Кохезија тадашње политике, бораца, полицајаца и свих других слојева друштва произвела је национално јединство које је донијело нашу највећу побједу а то је Република Српска.  Долазим из града у коме су српски борци одбранили своја вјековна огњишта током рата да би после Дејтона, након рата напустили своје куће и још тужније са собом понијели своје гробове. То смо урадили због јединства и Републике Српске. Све то смо радили за једну идеју која се зове Република Српска. То је била цијена нашег јединства и слоге – рекао је Бабаљ.

Он је поручио да се ни у периоду након рата није мислило на борце већ како да се обезбиједе избјеглице али да је сад 30 година након рата дошло вријеме да се прича о правима бораца, полицајаца, њиховим пензијама...

- Од 2006-2022 године СНСД влада у континуитету и најодговорнији је за лош статус бораца у нашем друштву. Дужни сте да нађете рјешење јер и данас владате. И јуче су пропустили прилику да помогну борачку категорију – закључио је Бабаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 58m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 32m
    0