Babalj: Vladajuća većina propustila priliku da pomogne borce

10.03.2022. 11:08
0
IZVOR: Katera

Zaključak da Vlada Republike Srpske u roku od 60 dana donese uredbu o boračkom dodatku po kojem svaki borac ima pravo na mjesečni borački dodatak u iznosu od minimalno 5 KM po mjesecu učešća u ratu je bio način da izađemo u susret 100 hiljada najsrčanijih boraca koji su stvorili Republiku Srpsku. Vladajuća većina je odlučila da ne pomogne borcima. – istakao je Darko Babalj, narodni poslanik Srpske demokratske stranke.

On je rekao da za borce mora biti sredstava u budžetu, da nije stvar sredstava već stvar volje te da očigledno Vlada neće da pomogne borce.

- 17 boračkih udruženja je juče dalo saglasnost na jedinstvene zaključke. Nakon pauze kad smo se vratili u salu, poslanici vladajuće većine kreću sa pričom kako nešto ne može. Dajte nam nešto, drage kolege, što može. Vi ne vršite vlast da bi nam objašnjavali kako nešto ne može – poručio je Babalj.

Poslanik SDS je naglasio da je srpski narod tokom rata bio jedinstven i da niko od naših boraca nije mislio na svoja prava i nosio ga je patriotizam.

- Kohezija tadašnje politike, boraca, policajaca i svih drugih slojeva društva proizvela je nacionalno jedinstvo koje je donijelo našu najveću pobjedu a to je Republika Srpska.  Dolazim iz grada u kome su srpski borci odbranili svoja vjekovna ognjišta tokom rata da bi posle Dejtona, nakon rata napustili svoje kuće i još tužnije sa sobom ponijeli svoje grobove. To smo uradili zbog jedinstva i Republike Srpske. Sve to smo radili za jednu ideju koja se zove Republika Srpska. To je bila cijena našeg jedinstva i sloge – rekao je Babalj.

On je poručio da se ni u periodu nakon rata nije mislilo na borce već kako da se obezbijede izbjeglice ali da je sad 30 godina nakon rata došlo vrijeme da se priča o pravima boraca, policajaca, njihovim penzijama...

- Od 2006-2022 godine SNSD vlada u kontinuitetu i najodgovorniji je za loš status boraca u našem društvu. Dužni ste da nađete rješenje jer i danas vladate. I juče su propustili priliku da pomognu boračku kategoriju – zaključio je Babalj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 49m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 22m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 56m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    54m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 2m
    0