Бачена експлозивна направа на кућу члана Српске листе у Ранилугу

19.10.2023. 12:47
0
ИЗВОР: srna.rs

Експлозивна направа бачена је на кућу члана Српске листе и директора Гимназије у Косовској Каменици Милана Ристића у Ранилугу, рекла је предсједник Привременог органа општине Косовска Каменица Тања Аксић и додала да је причињена материјална штета.

- Гелери су уништили аутомобил, део куће. У року од два месеца ово је шеста бомба која је бачена у општини Косовска Каменица, у селу Ранилуг - рекла је Аксићева за "Косово онлајн".

Она је навела да је експлозивна направа бачена око поноћи и да је Ристић одмах обавијестио полиција која је сачинила извјештај.

- Као и претходних пет пута чекамо, али очигледно да полиција не жели да реши случајеве, пошто није први случај - истакла је Аксићева.

Према њеним ријечима, циљ оваквих акција је да Срби буду протјерани са вјековних огњишта.

- Сви смо узнемирени, под страхом смо и само чекамо ко је следећи. Комплетно ова ситуација се некако преноси, застрашивање српског народа, исељавање, највероватније зато што смо одлучили да останемо и опстанемо овде - рекла је Аксићева.

Она је додала да очигледно глобална и политика Аљбина Куртија желе да Србе отјерају са вјековних огњишта.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    21h 1m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 54m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    21h 39m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    8h 37m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 24m
    0