Bačena eksplozivna naprava na kuću člana Srpske liste u Ranilugu

19.10.2023. 12:47
0
IZVOR: srna.rs

Eksplozivna naprava bačena je na kuću člana Srpske liste i direktora Gimnazije u Kosovskoj Kamenici Milana Ristića u Ranilugu, rekla je predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić i dodala da je pričinjena materijalna šteta.

- Geleri su uništili automobil, deo kuće. U roku od dva meseca ovo je šesta bomba koja je bačena u opštini Kosovska Kamenica, u selu Ranilug - rekla je Aksićeva za "Kosovo onlajn".

Ona je navela da je eksplozivna naprava bačena oko ponoći i da je Ristić odmah obavijestio policija koja je sačinila izvještaj.

- Kao i prethodnih pet puta čekamo, ali očigledno da policija ne želi da reši slučajeve, pošto nije prvi slučaj - istakla je Aksićeva.

Prema njenim riječima, cilj ovakvih akcija je da Srbi budu protjerani sa vjekovnih ognjišta.

- Svi smo uznemireni, pod strahom smo i samo čekamo ko je sledeći. Kompletno ova situacija se nekako prenosi, zastrašivanje srpskog naroda, iseljavanje, najverovatnije zato što smo odlučili da ostanemo i opstanemo ovde - rekla je Aksićeva.

Ona je dodala da očigledno globalna i politika Aljbina Kurtija žele da Srbe otjeraju sa vjekovnih ognjišta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    19h 36m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    16h 8m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    18h 52m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    14h 30m
    0
  • Danas Markovdan
    23h 18m
    0