Бајден погријешио име земље у којој се налази

12.11.2022. 19:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Амерички предсједник Џозеф Бајден је на Самиту Асоцијације земаља југоисточне Азије (АСЕАН) у Камбоџи земљу домаћина назвао Колумбијом.

Бајден је на скупу у Пном Пену премијера Камбоџе назвао предсједником Владе Колумбије.

- Сада када смо поново заједно овдје у Камбоџи, радујем се изградњи још већег напретка него што смо већ постигли и желим да захвалим премијеру Колумбије на његовом вођству као предсједавајућем АСЕАН и што је све угостио - рекао је Бајден на састанку са колегама у Пном Пену.

Бајден је очигледно мислио на премијера Камбоџе Хун Сена, који тренутно предсједава десеточланим регионалним блоком, преноси Ројтерс.

Предсједник САД се налази на великој турнеји током које, осим Самита АСЕАН-а и климатског скупа у Египту, треба да учествује на и самиту Г20 у Индонезији.

Бајден, који 20. новембра пуни 80 година, ове недјеље је рекао да намјерава да се поново кандидује за предсједника Америке 2024. године, а коначна одлука ће вјероватно бити донесена почетком наредне године.

Бајденова повремена вербална спотицања и склоност да скрене са сценарија током наступа уживо, његови републикански критичари тумаче као доказ да је престар за своју функцију.

Са друге стране, присталице Бајдена то називају "ејџизмом" и кажу да је амерички предсједник, који је превазишао муцање из дјетињства, деценијама имао успјешне јавне наступе.

Коментари 0
Повезане вијести
Бајден поручио да му је памћење одлично, па након пар минута помијешао Египат и Мексико (ВИДЕО) Бајден поручио да му је памћење одлично, па након пар минута помијешао Египат и Мексико (В...
Американци мисле да је Бајден престар за други мандат Американци мисле да је Бајден престар за други мандат
Бајден напунио 80 година Бајден напунио 80 година
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    16h 20m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 4m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 9m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    21h 13m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    6h 40m
    0