Бајкер продао мотор да помогне малом Бошку

13.08.2021. 09:31
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

-Мајке ми, расплакао сам се - ријечи су хуманог бајкера Немање Угрешића који је на лицитацију ставио свој мотор, како би помогао малом Бошку Гуглети, дјечаку који болује од спиналне мишићне атрофије, да што прије сакупи пријеко потребан новац.

Разлог за сузе није био тужан догађај, напротив  бајкера великог срца разњежио је гест једног човјека који је излицитирао мотор Јамаха Вираго 535, а онда је возило вратио.

Ова дирљива прича почела је да се пише 9. августа, када је Угрешић на својим друштвеним мрежама објавио да нуди свој мотор и животом гарантује да је све у реду с њим.

-Хајмо опет за Бошка. Почетна цијена 150.000 динара. Животом гарантујем да је са мотором све како треба. Ако није, све ћу о свом трошку да средим. Лицитација траје до петка у 20 сати - написао је тада Немања.

А онда се десило нешто што нам је свима поново вратило вјеру у људскост. Угрешићу се јавио човјек који је излицитирао мотор, уплатио новац, а возило – вратио Немањи.

-Мотор је 'отишао'. Човјек се одрекао мотора, јер ја волим моторе. Уплатио је новац, 270.000 динара. Тај мотор опет иде на лицитацију за неких сат времена - каже Немања за "Телеграф".

Он подсјећа да је гест хуман попут овог већ доживио, када је један младић лицитирао мотор, уплатио новац за лијечење малене Софије Маркуљевић, дјевојчице којој је такође дијагностикована спинална мишићна атрофија, а онда се одрекао двоточкаша који је поново стављен на продају. То су ситуације у којима, каже Угрешић, не може да не заплаче.

-Када ми је то рекао, прво сам се исплакао. Човјек не жели да се његово име спомиње, а лицитација иде опет вечерас. Идемо сада још јаче за Бошка - истакао је хумани бајкер.

Подсјетимо, Немања је лицитирао своје моторе за сву дјецу у Србији којој је откривена ријетка и тешка болест, спинална мишићна атрофија тип 1. Хумани мотоциклиста није ни у једној секунди своје борбе одустао од жеље да помогне малишанима који су се борили за сваки динар, како би што прије сакупили 2,5 милиона евра, колико кошта најскупљи лек на свијету – Золгенсма, и лијечење овом терапијом.

Потребно још пола милиона евра

Иначе, мали Бошко рођен је прије 7 мјесеци. Два и по мјесеца по рођењу, родитељи су примијетили да је слабо покретан. Услиједила је дијагностика, а онда и вест да је дјечак оболио од спиналне мишићне атрофије. Кренули су код ортопеда, па су му снимали главу, вадили крв. Када се показало да је здрав, радили су генетске анализе и резултате су родитељи добили 12. маја. Од тада дјечак гута све теже. Пије млијеко, али са муком. “На ивици” је да почне да користи некакво помагало.

Прву дозу лијека “спинраза” примио је 31. маја. За 14 дана очекује га друга, за још 14 дана трећа, за мјесец дана четврта. Послије ове “ударне” дозе, терапију би требало да прима на четири мјесеца. Ипак, родитељи желе да пробају и лијечење у иностранству.

Да сакупе пријеко потребан новац, овај предивни дјечак и његови родитељи имају рок – 20. август. До тад морају на рачуну да имају још око 500.000 евра, како би Бошко добио шансу да живи.

Да и Бошко побиједи СМА! Будимо хумани!

Помозимо Бошку!

  1. Слањем СМС поруке из Србије: Упишите 1032 и пошаљимо СМС на 3030
  2. Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишите human1032 и пошаљимо СМС на 455
  3. Уплатом на динарски рачун: 160-6000001037970-33
  4. Уплатом на девизни рачун: 160600000103802950
  5. IBAN: RS35160600000103802950
  6. SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  7. Уплатом платним картицама путем линка: Е-doniraj
  8. Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal
Коментари 0
Повезане вијести
Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом
Продајом умјетничких дјела помажу незбринуту дјецу Продајом умјетничких дјела помажу незбринуту дјецу
Доктор Александар се бори за живот, али не одустаје од спасавања других Доктор Александар се бори за живот, али не одустаје од спасавања других
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 5m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    16h 29m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    11h 58m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    3h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    3h 16m
    0