Бакљада и ватромет у Фочи за "Ноћне вукове"

27.06.2020. 09:09
0
ИЗВОР: Srna

Чланови двије подружнице Клуба руских мотоциклиста "Ноћни вукови" из Републике Српске и Србије на традиционалном видовданском путовању путевима кроз Српску продефиловали су синоћ улицама Фоче, а затим су стигли у рафтинг камп "Гранд Тара" гдје су им домаћини приредили величанствен дочек уз бакљаду и ватромет.

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је дочекао "Ноћне вукове" на Градском тргу, изразио је задовољство што су имали прилику да угосте чланове овог клуба који је познат по родољубљу и гајењу братских веза међу православним словенским народима.

их је овдје око 40, нису могли сви доћи, јер је вирус корона ограничила кретање. У сваком случају, потрудићемо се да будемо добри домаћини, биће сутра на рафтингу Таром, провешће лијепу ноћ са нашом омладином, након чега ћемо им пожељети срећан пут за Требиње- рекао је Машић.

"Ноћни вукови" стигли су у Фочу из Сокоца, гдје су на војничком гробљу положили цвијеће и одали пошту погинулим српским борцима.

Горан Тадић, потпредсједник подружнице "Ноћних вукова" у Републици Српској, напоменуо је да је ово седма видивданска вожња путевима Српске.

-Нису нам дошла браћа из Русије, Бјелорусије, Македоније, Црне Горе и Бугарске, који сваке године долазе, јер је број ограничен на 50 због епидемије, па су нам дошла само браћа из Србије. Овом нашом вожњом желимо да упознамо нашу браћу о Републици Српској и уједно да обиљежимо веома значајан датум Видовдан, који је Дан Војске Републике Српске. Гдје год пролазимо, видимо да смо добродошли, 'Ноћни вукови' су већ постали бренд у Републици Српској и свијету, а и сам предсједник Русије Владимир Путин је члан нашег клуба, што само по себи довољно говори- нагласио је Тадић.

Слика

Он је појаснио да "Ноћни вукови" нису никакви опасни момци, већ људи који држе до православља.

-Већина наших чланова били су борци Војске Републике Српске. Припадници 'Ноћних вукова' не могу бити људи који имају криминални досије- рекао је Тадић.

Представник Рафтинг клуба "Гранд Тара" Филип Марковић рекао је да су "Ноћни вукови" патриоте који чувају своју Цркву и свој народ, те да су на овај начин жељели да им захвале и одају признање.

Синиша Бељин из Новог Сада, члан "Ноћних вукова" из Србије, рекао је да су пријатно изненађени дочеком у рафтинг кампу. "Србија и Република Српска увек заједно", поручио је Бељин.

Владимир Лучић из Требиња задивљен је кореографијом домаћина. -Прелијеп дочек, свака част домаћину. Често сам на рафтингу на Тари и волим овај крај- рекао је Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    9h 15m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    9h 20m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    10h 12m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    22h 42m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    10h 26m
    0