Бањалучанин о језивим сценама земљотреса у Албанији: Људи су бјежали голи и боси

26.11.2019. 11:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Подручје Албаније, рано јутрос, погодио је разоран земљотрес, након чега је услиједио низ потреса, приликом којих је, по до сада познатим информацијама, најмање шест особа погинуло, а више од 300 повријеђено.

Страхује се да испод рушевина има још тијела. Бројни спасиоци су на терену и трагају за тијелима.

О томе каква је ситуација у Тирани, за Н1 се телефонском линијом јавио Бањалучанин Душко Тадић, познати активиста и спортиста.

-Око један сат пробудио нас је мањи земљотрес, а око 2.30 је био јак земљотрес који је потресао све људе у хотелу гдје је настала паника и хаос- рекао је Тадић.

Он се заједно са групом Бањалучана налази на Међународном форуму за особе са инвалидитетом у Тирани. Они су након потреса заједно сишли испред хотела у којем су смјештени и ту су, прича Душко, затекли хаос.

-Људи су побјегли голи и боси. Није било нимало свеједно. Оно што је најгоре је то што има жртава, то је најгоре што може да се деси. Стално тло подрхтава те и сада влада паника- објаснио је он.

Рекао је и да је Драч највише погођен, док у центру Тиране није примијетио већу материјалну штету, али како је рекао, таква штета и може да се надокнади за разлику од људских жртава.

Истакао је да је одређен број људи из Албаније одустао од форума на којем је и он присутан, али да ће се данас одржати предавања која су већ заказана.

-У хотелу је за сада све у реду, али због подрхтавања људи су и даље у паници. Ми смо до сутра овдје и мислим да нећемо имати потребе да раније напустимо Албанију- навео је Тадић.

Рекао је и да, када је у питању саобраћај те повратак кући, те информације још немају као и да покушавају да остану мирни и бистре главе.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
Пронађено тијело дјечака који се утопио са мајком и двије сестре у Бојани Пронађено тијело дјечака који се утопио са мајком и двије сестре у Бојани
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 39m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 46m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 28m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 6m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 38m
    0