Бањалука сабира штете: Вода ушла у куће, вјетар раскрио кровове

03.06.2024. 20:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Надлежне екипе Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице санирају посљедице олујног невремена које је данас захватило Бањалуку.

Прије свега, екипе су ангажоване на санирању посљедица невремена у насељу Мишин Хан, гдје је вјетар раскрио кровове кућа.

- Интервентно се рашчишћавају путне комуникације и дијелимо најлон становништву на чијим су стамбеним објектима оштећени кровни покривачи - истакли су из овог одсјека.

У поподневним часовима, Бањалуку је захватило снажно невријеме праћено обилним падавинама. Према бројним пријавама, причињена је значајна штета на стамбеним и осталим објектима.

- Имамо 15 до 20 пријава да је на Западном транзиту вода ушла у куће, а пријављено је и да је у насељима Мотике и Мишин Хан вјетар раскрио кровове кућа - рекао је Срни шеф овог одсјека Драган Бабић.

Бабић је напоменуо да се све провјерава на терену, те је најавио да ће сутра заједно са представницима Комуналног одјељења прегледати шахтове и улице гдје је дошло до стварања водене површине на сливницима, односно коловозу.

- Прегледаћемо све сливнике након што је пала велика количина кише у кратком временском року и, вјероватно, оборинска канализација није могла да прими толику количину воде - додао је Бабић.

Републички хидрометеоролошки завод за данас је издао упозорење на обилне падавине и јаче локалне непогоде, израженије на западу и сјеверу, уз понегдје појачан вјетар.

Јака киша која је падала без престанка довела је до поплава на улицама, које су биле потпуно под водом. Канализациони одводи нису могли да приме толику количину воде, па су се брзо зачепљени, што је додатно погоршало ситуацију. Грађани су се суочили с изазовима док су покушавали да се крећу кроз поплављене улице, а неки су претрпјели и штету на својим возилима.

У граду и на околним саобраћајницама догодило се и више удеса, што је додатно успорило и отежало саобраћај. Према информацијама којима за сада располажемо, у овим саобраћајним незгодама није било људских жртава.

Надлежне службе су на терену и раде на отклањању посљедица овог невремена. Сви ресурси су мобилисани како би се што прије нормализовала ситуација и санирале настале штете.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење на јако невријеме, уз град и олујни вјетар Упозорење на јако невријеме, уз град и олујни вјетар
Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО) Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
Јако невријеме у Новом Пазару, вјетар обарао стабла у центру града (ФОТО) Јако невријеме у Новом Пазару, вјетар обарао стабла у центру града (ФОТО)
Најчитаније
  • Опрости, Славка!
    3h 43m
    0
  • Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
    7h 0m
    0
  • На данашњи дан умро Бранко Радичевић - поета непролазне младости
    56m
    0
  • Велики пад цијене прасића у Српској
    3h 22m
    0
  • Чувајмо сјећање на невино страдале Србе у средњем Подрињу и Бирчу
    3h 20m
    2