Banjaluka sabira štete: Voda ušla u kuće, vjetar raskrio krovove

03.06.2024. 20:22
0
IZVOR: nezavisne.com

Nadležne ekipe Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice saniraju posljedice olujnog nevremena koje je danas zahvatilo Banjaluku.

Prije svega, ekipe su angažovane na saniranju posljedica nevremena u naselju Mišin Han, gdje je vjetar raskrio krovove kuća.

- Interventno se raščišćavaju putne komunikacije i dijelimo najlon stanovništvu na čijim su stambenim objektima oštećeni krovni pokrivači - istakli su iz ovog odsjeka.

U popodnevnim časovima, Banjaluku je zahvatilo snažno nevrijeme praćeno obilnim padavinama. Prema brojnim prijavama, pričinjena je značajna šteta na stambenim i ostalim objektima.

- Imamo 15 do 20 prijava da je na Zapadnom tranzitu voda ušla u kuće, a prijavljeno je i da je u naseljima Motike i Mišin Han vjetar raskrio krovove kuća - rekao je Srni šef ovog odsjeka Dragan Babić.

Babić je napomenuo da se sve provjerava na terenu, te je najavio da će sutra zajedno sa predstavnicima Komunalnog odjeljenja pregledati šahtove i ulice gdje je došlo do stvaranja vodene površine na slivnicima, odnosno kolovozu.

- Pregledaćemo sve slivnike nakon što je pala velika količina kiše u kratkom vremenskom roku i, vjerovatno, oborinska kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode - dodao je Babić.

Republički hidrometeorološki zavod za danas je izdao upozorenje na obilne padavine i jače lokalne nepogode, izraženije na zapadu i sjeveru, uz ponegdje pojačan vjetar.

Jaka kiša koja je padala bez prestanka dovela je do poplava na ulicama, koje su bile potpuno pod vodom. Kanalizacioni odvodi nisu mogli da prime toliku količinu vode, pa su se brzo začepljeni, što je dodatno pogoršalo situaciju. Građani su se suočili s izazovima dok su pokušavali da se kreću kroz poplavljene ulice, a neki su pretrpjeli i štetu na svojim vozilima.

U gradu i na okolnim saobraćajnicama dogodilo se i više udesa, što je dodatno usporilo i otežalo saobraćaj. Prema informacijama kojima za sada raspolažemo, u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo ljudskih žrtava.

Nadležne službe su na terenu i rade na otklanjanju posljedica ovog nevremena. Svi resursi su mobilisani kako bi se što prije normalizovala situacija i sanirale nastale štete.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snažno nevrijeme pogodilo Bileću Snažno nevrijeme pogodilo Bileću
Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom
Poplave i grad izazvali haos na hrvatskom primorju Poplave i grad izazvali haos na hrvatskom primorju
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  19h 20m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  16h 11m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  21h 15m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  20h 2m
  4
 • Pale: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje požara
  20h 50m
  0